SpaceX възнамерява да поиска от американската администрация изключение от санкциите

...
SpaceX възнамерява да поиска от американската администрация изключение от санкциите
Коментари Харесай

Мъск иска да предлага сателитен интернет и в Иран

SpaceX има намерение да изиска от американската администрация изключение от глобите против Иран, с цел да предлага там услугите си за връзка с интернет посредством сателитната си система Starlink, съобщи в Туитър създателят на авиокосмическата компания Илон Мъск, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Той сподели това в отговор на журналистически въпрос.

Преди това Мъск разгласи, че Starlink към този момент е разполагаем на всички континенти, в това число на Антарктида, и че компанията възнамерява да пусне до 42 000 спътника, с цел да предлага широколентов интернет от космоса.

Научният публицист от ирански генезис Ерфан Касрайе реагира на това известие, като посочи, че в случай че се предложат тези услуги на Иран, това може в действителност да промени нещата за бъдещето на страната. Това провокира отговора на Мъск.

Услугата Starlink, стартирала в края на 2020 година, разрешава достъп до интернет в зони със едва покритие от земните закрепени и мобилни мрежи посредством закупуване на антена и модем, както и с абонамент, чиито цени са разнообразни за обособените страни. Тя притегли медийното внимание, откакто

Мъск даде антени и модеми на украинската войска, с цел да усъвършенства опциите й за връзка във войната, стартирана от Русия.

SpaceX е разположила близо 3000 спътника Starlink от 2019 година насам и прави съвсем по едно изстрелване седмично със личните си ракети Falcon 9, с цел да форсира разгръщането на сателитната си система.

Иран е обект строги наказания от страна на Съединени американски щати след развалянето на нуклеарното съглашение от 2015 година от някогашния президент Доналд Тръмп.

Сегашният президент Джо Байдън сподели, че поддържа предоговаряне на съглашението, само че настояването на Иран да получи гаранции от американската администрация блокира диалозите.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР