SpaceX промени първият тестов полет на мощната ракета-носител Falcon Heavy

...
SpaceX промени първият тестов полет на мощната ракета-носител Falcon Heavy
Коментари Харесай

Ракетата Falcon Heavy ще изведе в орбита около Марс електромобил Tesla с тъмно вишнев цвят

SpaceX промени първият тестов полет на мощната ракета-носител Falcon Heavy на месец януари 2018 година. Полезният товар, който ще бъде изпратен в орбита към Марс ще бъде електрически автомобил Tesla Roadster с мрачно вишнев цвят. А по време на полета ще звучи шлагерът на Дейвид Боуи Space Oddity, заяви в своя Twitter акаунт Илън Мъск.

Тази смешка може да значи, че тежката ракета е към този момент подготвена. Това не е първият случай SpaceX да изпраща в космоса безполезни неща. Така да вземем за пример, през 2010 година Мъск изведе в орбита към Земята огромна опаковка швейцарско сирене Gruyére, след което започнаха сполучливите изстрелвания и кацания на Falcon 9.

Falcon Heavy се базира на Falcon 9 и е проектирана за извеждане в ниска околоземна орбита до 63,8 тона потребен товар, а до Марс – до 16,8 тона. Ракетата-носител е формирана от три сегмента – два странични бустера, които ще работят на първичния стадий и първа степен, която се включва след отделянето на страничните ускорители. Тези три сегмента ще могат да кацат и да се употребяват наново сходно на бустера на Falcon 9.

Полетът на Falcon Heavy бе неведнъж отлаган, а този петък Мъск заяви в Twitter, че изстрелването на тежката ракета е планувано за месец януари 2018 година. Ще се употребява площадката 39A на галактическия център Кенеди във Флорида. Забавянията се дължат на тестванията и настройката на взаимната работа на 27-те ракетни мотора Merlin на Falcon Heavy.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР