SpaceX на Илон Мъск ще отнесе канабис при астронавтите на

...
SpaceX на Илон Мъск ще отнесе канабис при астронавтите на
Коментари Харесай

Илон Мъск изпраща канабис на борда на МКС

SpaceX на Илон Мъск ще отнесе канабис при астронавтите на Международната галактическа станция (МКС), заяви в. ”Сън ”.

Реещите се в Космоса земни хора могат да чакат доставката да бъде в капсулата Space X Dragon, която е планувана да направи идващото си пътешестване през март 2020 година

Самият Мъск може да е индивидът зад Space X, само че той не е мозъкът зад тази доставка. Всъщност става дума за агротехнологичната компания Front Range Biosciences.

Наскоро компанията разгласи желанията си да изпрати в космоса растителни култури коноп, законният тип канабис с ниски равнища на съединението THC. Веднъж отишли там, културите ще останат в развъдник за 30 дни.

През интервала от 30 дни конопът ще бъде следен отдалечено от Университета на Колорадо. След това културите с канабис ще бъдат върнати на Земята.

След като кацнат на Земята експерти ще проучат какъв резултат, в случай че има подобен, е оказало галактическото лъчение и микрогравитацията върху генната експресия на конопа.

Шеф на научната институция Джонатан Воут съобщи: „ Има просвета, която да поддържа теорията, че растенията в космоса изпитват разновидности. Това е опция да се види дали тези разновидности се задържат след връщането на растенията на Земята и дали има нови търговски приложения. ”

Конопът е тип канабис, който се отглежда за промишлени цели. Той може да бъде модернизиран и трансфорат в редица предмети, в това число хартия, облекла, биоразградима пластмаса и даже храна за животни.

Ниските концентрации на THC и по-високите концентрации на канабидиол (CBD) значат, че той може да има малко или никакъв психоактивен резултат.

Мъск е бил свързван с канабиса и преди. Ексцентричният милиардер е бил уловен да пуши марихуана в Лос Анджелис, защото опиатът е законен в щата Калифорния. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР