Социално-икономическото положение на човека е свързано с анатомията и функционалността

...
Социално-икономическото положение на човека е свързано с анатомията и функционалността
Коментари Харесай

Учените откриха връзка между мозъка и нивото на доходи


Социално-икономическото състояние на индивида е обвързвано с анатомията и функционалността на мозъка, настояват в своя работа учени от Тексаския университет.

В проучването са взели присъединяване 304 души на възраст от 20 до 89 години. Те са разказали за своето обучение, кариера и приходи, след което техният мозък е проучен с ядрено-магнитен резонанс.

В резултат учените са получили данни за размера на сивото вещество, дебелината на кората на полукълбата и функционалните връзки сред обособените сектори на мозъка.

След като са сравнили данните учените са открили, че по-успешните хора на междинна възраст /35-64 години/ имат повече сиво вещество, а също по този начин по-силни невронни връзки спрямо техните по-малко сполучливи връстници. Тези индикатори се свързват с по-добра памет и по-малък риск от старческо малоумие.

Авторите на проучването считат, че тяхната работа потвърждава, че методът на живот, храненето, околната среда и виталният опит въздействат на здравето и положението на мозъка. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР