SOS бутон ще ни спасява от кризи в чужбина. Външно

...
SOS бутон ще ни спасява от кризи в чужбина. Външно
Коментари Харесай

Външно министерство пуска приложение Помощ при пътуване зад граница

SOS бутон ще ни избавя от рецесии в чужбина. Външно министерство е на финалната права по подготовката на специфичното приложение „ Помощ при пътешестване “. В края на юли бе определена компания, която да създаде приложението, а в края на август следва да се дефинира и организация, която да се заеме с рекламната акция.

За приложение от външно министерство бяха планували над 205 000 лв. без Данък добавена стойност. Офертата обаче е за 100 000 лв.. След като бъде готово, приложението би трябвало да бъде тествано. Внедряването му към актуалната система на Министерство на външните работи е заложено да се извърши най-късно до 1 ноември.

Изпълнението на плана включва два стадия. Първо е създаването на самото мобилно приложение, а по-късно и  на вайбър чат-бот.  Системата ще разрешава обозначаване и при позволена локация на потребителя при положение на спешна обстановка и потребност от помощ. Ще има опция и за реализиране на връзка посредством натискане на SOS бутон. Всеки жител ще може да изтегли приложението гратис. Чрез него ще се получават нова и настояща информация на български език, както и алармени известия на база местоположението. И все още в границите на външно министерство съществува Ситуационен център, който работи непрекъснато и приема сигнали от нашенци зад граница и дава отговор на запитвания на родственици. Същият предизвестява за рискове.

От средата на ноември е планувана и рекламна акция за популяризирането на приложението. За нея предложения са подали 4 компании, а пределната цена, заложена от ведомството, е 55 000 лв. без Данък добавена стойност. На входа или изхода на столичния бул. „ Цариградско шосе “ ще бъде комплициран билборд за месец. На всички летища, железопътни гари и гранични пунктове ще се залепят стикери и слагат табели. По гарите ще има към 300 стикера. На трите ни авиопорта - в София, Бургас и Варна, табелите и стикерите ще са 22. На границата

стикерите ще се лепят на прозорците на пунктовете. В рамките на месец шест пъти на ден по радиото ще се върти и 30-секундна реклама. Два пъти преди обед, два пъти до 18.00 часа и още толкоз до среднощ. Тв рекламата ще се излъчва единствено веднъж дневно - сред 17.30 и 20.00 часа. За да се притегли и по-младото потомство, в някои обществени платформи като Facebook и Инстаграм ще се слагат банери.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР