SOS Българска роза е каузата на третия сезон на първото

...
SOS Българска роза е каузата на третия сезон на първото
Коментари Харесай

Онлайн риалити ще спасява български производители на маслодайна роза

„ SOS Българска роза ” е идеята на третия сезон на първото българско онлайн риалити за завършения, борби и история Maximal Revenge.

Състезанието има за цел да увлече младежите, да ги притегли към българските знаци и обичаи, както и да обичат спорта.

Идеята е освен да се състезаваме и да печелим, а и да приказваме на значими тематики, изясни пред Радио София Димитър Господинов-Гуспа , създател и продуцент на Maximal Bulgaria. И описа регламентът, както и за присъединяване на олимпийската шампионка Ивет Горанова.

„ Свикнали сме да виждаме розата в лога, които показват България, гордеем се с нея, само че истината е, че производството ѝ е резултат от един аграрни отрасъл, който е заплашен сега, уточни пред Радио София Миряна Георгиева, член на УС на .

Фактите са красноречиви:

По думите на Георгиева проблемите са почнало от недалновидна политика от страна на българското държавно управление. От преди 5-6 години, нас навлизат непознати компании, само че те вместо да изкупуват продукция, стават производители , подвигат цената и дребни обичайни розоварни стартират да банкрутират. А след отстранената конкуренция, намаляват изкупните цени.

През предходната година посредством дарителска акция са подкрепени над 165 розопроизводители, които са били напът да се откажат. Не бива браншът да страда, розопроизводството би трябвало да стане печеливш бизнес , сподели още Миряна Георгиева.

„ Решихме, че дружно можем да представим казуса по-добре. В реалитито вземат участие доста известни лица от други формати през последните години. Важни са посланията. И известността на хората може да помогне “, означи още Гуспа.

Чуйте още по тематиката в диалога на Ива Дойчинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР