Солун. Кметът на втория по големина град в Гърция Янис

...
Солун. Кметът на втория по големина град в Гърция Янис
Коментари Харесай

Protothema: Кметът на Солун отново направи предложение за промяна на името на международното летище в града

Солун. Кметът на втория по величина град в Гърция Янис Бутарис още веднъж направи противоречиво предложение за смяна на името на интернационалното летище в Солун - „ Македония “, отбелязва електронното издание Protothema .
Само ден откакто изрази мнението си по време на среща в Солун, че смяната в името на летището и централната автобусна гара в града би могла да бъде алтернатива, която си заслужава да бъде проучена в границите на договарянията с Македония, Бутарис повтори противоречивото си предложение за изявление с телевизия „ Скай “ във вторник сутринта.
Съгласно думите на Бутарис, туристите, идващи в Солун по въздух се объркват, откакто водачът им заяви, че кацат на летище „ Македония “.
„ Не споделих, че би трябвало да сменим името, споделих, че би трябвало да забележим какво можем да създадем, а едно от тях е да променим името. Нека мислят за това и дано го трансформират ", съобщи Бутарис, като добави, че „ това известно име Македония разделя света “.
В същото време, предвид на настоящите договаряния, солунският кмет съобщи, че „ Скопие е в обезверено състояние, тъй като знае, че би трябвало да се откаже от името ", само че добави, че и Гърция е губеща, защото към този момент 160 страни от целия свят признават северния й комшия с конституцинното му име – Република Македония. Същевременно Бутарис акцентира, че същинската заплаха за Атина произтича от различен неин комшия – Анкара, и предизвести, че с политиката си гръцките ръководещи тласкат македонците към Турция.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР