Солта, калта и дори водата от Мъртво море се използват

...
Солта, калта и дори водата от Мъртво море се използват
Коментари Харесай

Съкровища от дъното на морето: Козметика от Мъртво море – ползи и начин на употреба

Солта, калта и даже водата от Мъртво море се употребяват сполучливо в козметиката от години за облекчение на дерматологични болести и кожни възпаления. Какви резултати и свойства има нашумялата козметика от Мъртво море?

Мъртво море е същинска съкровищница от минерали, от които кожата ви се нуждае. Калий, магнезий, цинк, калций, хром, желязо, литий и барий… описът на скъпите детайли, открити във вода, сол или тиня от Мъртво море, е доста по-дълъг.

Важно е, че тяхната централизация е доста по-висока от концентрацията на минерали, открити да вземем за пример във водите на Средиземно море. Това, несъмнено, е повода козметиката, съдържаща минерали от Мъртво море, както и чиста сол, тиня и вода да е толкоз известна и харесвана.

Техният удобен резултат върху кожата е доказан от научни проучвания, а терапиите с артикули от Мъртво море се употребяват необятно в курорти, СПА салони и уелнес центрове.

Кога си коства да употребявате козметика с минерали от Мъртво море?

Струва си да употребявате козметика от Мъртво море, както и чиста сол, тиня или съсредоточена вода, когато се борите с дерматологични проблеми като:

  • псориазис;
  • атопичен дерматит;
  • себорея;
  • акне;
  • кожни алергии;
  • инфектиране на кожата.

Разбира се, това не значи, че продуктите от Мъртво море са предопределени единствено за грижа за проблематична кожа. Абсолютно не! С тях можете сполучливо да се грижите за всеки вид кожа, даже и толкоз деликатна и сензитивна, каквато е кожата на бебета и дребни деца. Освен лечебния си резултат, те имат и грижлив резултат.

Грижовните свойства на минералите от Мъртво море:

  • почистват кожата от токсини;
  • защищава кожата от несъразмерна загуба на влага и изсушаване;
  • възстановяване на кръвообращението и напрежението на кожата;
  • оказват помощ за облекчение на признаците на целулит;
  • контролират работата на мастните жлези;
  • подкрепят естествената регенерация на кожните клетки;
  • попречване на преждевременното стареене на кожата;
  • успокояват раздразнението, възпалението, сърбежа и зачервяването на кожата;
  • контролира равнищата на себума;
  • свива разширени пори;
  • оказват помощ за изсветляване на обезцветяванията.

Козметика от Мъртво море

Споменатите по-рано сол, тиня и вода от Мъртво море си коства постоянно да имате в банята и да се възползвате от удобното им влияние върху кожата.

Сол от Мъртво море

Солта от Мъртво море има грижовни, лечебни и лечебни свойства. Действа успокояващо и релаксиращо и спомага за облекчение на ревматични и мускулни болки.

В козметиката се употребява за вани, които оказват помощ за разчистване на кожата от отрови, унищожаване на мъртвата кожа, стягане на кожата и възстановяване на кръвоснабдяването ѝ.

Солта от Мъртво море също подкрепя регенерацията на кожата и успокоява раздразнението и възпалението. Помага за облекчение на кожни болести, свързани с микоза, псориазис, атопичен дерматит, акне и себорея.

Възвръща на кожата здравия цвят, мекост, гладкост, сбитост и разтегливост. Благодарение на това, че усъвършенства кръвообращението, се употребява сполучливо в битката с целулита.

  • Солта от Мъртво море е идеална за грижа за всеки вид кожа. Можете да го употребявате за подготвяне на релаксираща, стягаща и почистваща вана или за вана за крайници.
  • Можете да си приготвите релаксираща вана със сол от Мъртво море, като разтворите 100 г сол в топла вода и добавите обичаното си етерично масло с релаксиращ резултат.
  • Като разтворите 100 г сол в топла вода, можете да приготвите и вана със кръвоспиращ и почистващ резултат. Такава баня обаче би трябвало да продължи по-дълго от релаксиращата – за предпочитане към 15-20 минути. След такава баня не забравяйте да вземете душ и да изплакнете щедро кожата си от солта. Подсушете с мека памучна забрадка и натрийте кожата с арганово масло или друго растително масло със стягащи свойства.
  • За да приготвите вана за крайници, разтворете 150 г сол в топла вода, авансово налята в купа. Накиснете краката си за към 15 минути. Ако се борите с прекалено изпотяване или гъбични кожни проблеми, прибавете масло от чаено дърво или лавандулово масло към ваната си.

Кал от Мъртво море

Калта, т.е. слузта, отсрочена на брега на Мъртво море, съдържа към 40 скъпи минерала, които доста елементарно се всмукват от кожата. Видът и миризмата му не ви карат да го употребявате за грижа за тялото, само че е задоволително да го извършите един път, с цел да оцените резултата му и да вкарате калта в грижата за кожата си за непрекъснато.

Какво можете да спечелите от компресите с тиня от Мъртво море? На първо място, чудесно поддържане на кожата.

Калта я доставя с всички нужни минерали, които подкрепят естествените процеси, протичащи в кожата. Подпомагат нейната регенерация, пречистват я от отрови и защищават от загуба на влага.

Калта също има стягащи свойства и е идеална за облекчение на признаците на целулита. Изглажда кожата, усъвършенства нейната разтегливост и мекост. Подпомага облекчаването на инфектиране и неспокойствие, понижава признаците, свързани с кожни алергии, псориазис, атопичен дерматит и микоза.

Използва се за грижа за лицето, почиства порите, контролира равнището на себума и възстановява здравия цвят. А когато се употребява като маска за коса, подхранва космените фоликули, успокоява проблемите на скалпа и прави косата мека и блестяща.

Можете да употребявате калта от Мъртво море за грижа за всички видове кожа и коса. Идеален е за компреси на цялото тяло, като маска за лице и маска за коса.

  • Маска за лице – нанесете тиня върху почистена кожа и разнесете, както бихте създали глинена маска. При първа приложимост оставете върху кожата за не повече от 3 минути. С всяка последваща сесия можете да удължавате това време. Измийте с топла вода, избършете лицето си с хидролат или мек тоник и втрийте обичаното си растително масло или крем въз основата на натурални съставки в кожата си.
  • Маска за коса – преди да нанесете тиня върху косата и скалпа, ги загрейте до температура 37-40 градуса по Целзий. Втрийте в скалпа и разнесете по цялата коса. Оставете за 5-7 минути, с течение на времето можете да удължите това време до 10 минути. Изплакнете щедро калта от косата си с топла, само че не гореща вода.
  • Компрес за тяло – нанесете загрята тиня върху определени елементи от тялото и разнесете. Ако компресът би трябвало да има антицелулитен или кръвоспиращ резултат, увийте тялото с хранително фолио. След 40 минути изплакнете кожата щедро с топла вода, избършете я с мека забрадка и нанесете хидратиращо масло или еликсир.

Концентрирана вода от Мъртво море

Концентрираната вода от Мъртво море съдържа почти 30% повече соли и минерали в един литър от водата от Средиземно море.

Тя е най-солената вода и също по този начин има най-богат минерален състав. Когато се употребява за грижа за кожата, има регенериращ резултат, успокоява и облекчава възпаления и раздразнения.

Почиства кожата от отрови и дълбоки замърсявания. Има овлажняващ и кръвоспиращ резултат и подкрепя антицелулитните процедури. Можете да го употребявате за грижа за всеки вид кожа, в това число кожа, наранена от инфектиране и склонна към раздразнения.

Водата от Мъртво море, сходно на солта и калта, оказва помощ в битката с екзема, псориазис, акне и раздразнения, породени от алергени. Използвайте го и в случай че имате проблеми с прекалено изпотяване на краката и цялото тяло.

Водата от Мъртво море може да се употребява за грижа за кожата на лицето, цялото тяло и главата.

  • Стягаща вана – Един от методите да употребявате водата от Мъртво море в грижата за хубостта е да вземете вана с почистващи, облекчаващи акне и стягащи свойства. За да приготвите такава вана, разредете 50 мл вода от Мъртво море в 10 литра топла вода, авансово налята във ваната. Не забравяйте да изплакнете щедро тялото си под душа след къпане.
  • Вана за крайници – в случай че се борите с прекалено изпотяване на краката си, пригответе вана, като разредите 200-350 мл вода от Мъртво море в 5 литра вода. Повтаряйте тази баня на всеки 1-2 дни в продължение на 3-4 седмици. След като разтворът е подготвен, можете да го употребявате в продължение на 5 дни.

Можете също по този начин да добавите вода от Мъртво море към шампоан за коса, крем за лице и маски, направени от естествена глина.

Водата от Мъртво море би трябвало да се разреди преди нанасяне върху кожата. В неразреден тип можете да го оставите върху кожата за най-много 2-3 минути.

Козметика от мъртво море – Обобщение

Уникалното въздействие на минералите от Мъртво море е оценено и от производителите на натурална козметика.

Това, което получавате непосредствено от природата, постоянно е най-хубавото за вас и вашата кожа. Употребата на козметика от Мъртво море – сол, тиня и вода, която се основава на техните неповторими свойства, могат да повлияят удобно на външния тип на вашата кожа. Снабдяват я с съществени минерали и идеално допълват ежедневната ви грижа. Трябва единствено един път да посегнете към тях, с цел да оцените какъв брой доста благосъстояние съдържат и какъв брой съвършено работят.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР