Солидарната икономика е с важна социална функция и има нужда

...
Солидарната икономика е с важна социална функция и има нужда
Коментари Харесай

Иван Таков: Солидарната икономика е с важна социална функция и има нужда от държавна подкрепа

Солидарната стопанска система е с значима обществена функционалност и има потребност от държавна поддръжка. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков в словото си по време на откриването на фестивала " КООП Банкя 2023 на Националния съюз на ТПК за хора с увреждания ". Сред формалните посетители бяха заместник-председателят на Българска социалистическа партия - София Иван Пешев, Георги Първанов - президент на Република България в интервала 2002-2012 година и Петър Витанов, началник на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

 

Фестивалът, по време на който кооперативи от цялата страна ще продават създадената от тях стока, ще се организира от през днешния ден до неделя в центъра на град Банкя.
 
" Радвам се, че управлението на Националния съюз на Трудово-производителните кооперации в лицето на ръководителя му Божидар Станчев и на неговия заместител доцент д. н. Владислав Лазаров държат на традицията и за трета поредна година провеждат четиридневния фестивал в Банкя, сподели Иван Таков. - По този метод те дават образец за това по какъв начин с общи старания всички дружно можем да създадем удобна среда за изява на хората с увреждания и за дейното им включване в публични прояви ".
 
Иван Таков означи, че тъкмо в това е главната и извънредно значима обществена функционалност на Трудово-производителните кооперации. " Те са субекти от обществената стопанска система на страната ни, добави той. - И имат съществена роля за общественото предприемачество, за обезпечаване на претовареност и за осъществяване на рехабилитация на характерни обществени групи, а също по този начин и за присъединяване в планове за обезпечаване на достъп и условия на труд на хора с увреждания. Зная обаче, че страната и до през днешния ден си остава дебитор на Трудово-производителните кооперации от позиция на опция за справяне с проблемите в областта на обществената политика. Необходими са редица законодателни промени, с цел да бъде основана по-добра нормативна база за предприятията от обществената и солидарна стопанска система ".
 
Председателят на Българска социалистическа партия - София означи, че има особено отношение към кооперативите по доста персонална причина. " Моят дядо е основател на Централния кооперативен съюз, сподели Иван Таков. - Познавам историята на кооперативите от близко и съм доста добре осведомен с полезността на този бранш в обществената стопанска система. Затова високо оценявам напъните, които поставят ръководителите в Националния съюз на Трудово-производителните кооперации освен да поддържат, само че и да развиват обществената и солидарна стопанска система. Зная какъв брой им е мъчно, веселя се, че не се предават и им подсигурявам нашата поддръжка ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР