Соларният тротоар на Amazon ще използва технология на компанията Apollo

...
Коментари Харесай

Amazon ще тества соларен тротоар във Франция


Соларният тротоар на Amazon ще употребява технология на компанията Apollo Power
(снимка: Apollo Power)

Онлайн търговецът Amazon ще тества лека и гъвкава технология за извличане на слънчева сила посредством покрив и тротоар в собствен склад във Франция. Тънкослойните фотоволтаични филми, които ще се тестват, разрешават потребление на всевъзможни неправилни повърхности за извличане на слънчева сила.

Поръчката на стойност 750 000 евро ще се осъществя като част от устрема на софтуерната компания да зарежда активността си със 100% възобновима сила, което тя се надява да реализира до 2025 година
още по темата
Като част от начинанието ще бъдат конфигурирани сходни слънчеви енергийни системи и на други огромни здания на Amazon, които не могат да поддържат обичайните слънчеви панели.

Тънкослойните слънчеви системи са по-малко ефикасни от обичайните силициеви слънчеви панели, само че пък имат преимущество, че могат да паснат на повърхности, които не са плоски – овални фасади, колони, покриви на коли и други

Гъвкавите филми за слънчева сила в тази ситуация са разработка на израелска компания – – и са направени за монтаж върху повърхности като корпусите на самолети или коли. Според производителя, скоро следва гъвкавите филми да бъдат тествани и в космоса.

Изпитателният сектор от тротоара на Amazon ще има повърхност от 50 квадратни метра, заяви. Той ще генерира слънчева сила, до момента в който хората вървят и карат колела по него.

Apollo съобщи, че чака планът да бъде приключен до края на годината, само че няма гаранция, че ще успее, нито че системата ще бъде конфигурирана и в други уреди на Amazon.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР