Софийският зоопарк разхлажда животните със сладоледени торти с плодове, вода

...
Софийският зоопарк разхлажда животните със сладоледени торти с плодове, вода
Коментари Харесай

Софийският зоопарк разхлажда животните със сладоледени торти с плодове, вода и много сянка

Софийският зоопарк разхлажда животните със сладоледени торти с плодове, вода и доста сянка, заяви за Българска телеграфна агенция шефът на зоологическата градина Добромир Бориславов.

Служителите се грижат за жителите на зоопарка, като ги къпят или поливат с вода както рано заран, по този начин и денем. При животните, както и при хората, в жегите е значимо да се разхлаждат и да пият повече течности, добави Бориславов. За мечките, маймуните и някои други типове се прави специфичен сладолед, който включва обичаните им замразени плодове и зеленчуци.

През лятото е изключително мъчно за типовете, които са привикнали с по-студен климат, добави Добромир Бориславов. В Столичния зоопарк са горди, че имат необичаен тип тревопасно – такин, националното животно на страната Бутан. То живее по скалистите хълмове на Хималаите и при такива жеги избира да стои във вътрешните заграждения, където има вода и сянка, а температурата е близо до тази, с която типът е привикнал.

Друго животно, което е привикнало със мраз, е снежният леопард. При топло време огромните котки стоят във вътрешните заграждения, където даже температурата на пода се поддържа ниска.

Директорът на зоологическата градина предложи на посетителите да заобикалят разходките в най-горещите часове на деня – сред 13:00 и 16:00, тъй като част от животните точно в този интервал не могат да бъдат видени.

Наскоро в зоопарка се е родило маймунче от типа ханумански лангур, което се случва за първи път в историята на зоологическата градина, тъй като до момента не са имали размножаваща се група.

Засега столичният зоопарк се е съсредоточил върху подобряването на изискванията на животните, които към този момент го населяват и не възнамерява да придобива нови типове, изясни шефът Добромир Бориславов. Това е и част от отговорностите, които зоологическата градина е поела като част от Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите.

Зоопаркът се радва на огромен интерес както от страна на българите, по този начин и на от ден на ден непознати гости, сподели още шефът. Дори в делничните дни и в всекидневно отпускарския летен сезон зоологическата градина е цялостна както с деца, по този начин и с възрастни, добави той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР