Външният министър на Обединеното кралство заяви днес, че спирането на

...
Външният министър на Обединеното кралство заяви днес, че спирането на
Коментари Харесай

Дейвид Камерън: Забраната на износа на британско оръжие за Израел ще засили „Хамас“

Външният министър на Обединеното кралство съобщи през днешния ден, че прекъсването на продажбите на английско оръжие на Израел, в случай че той организира сухопътно нахлуване против град Рафах в линията Газа, ще ускори палестинската екстремистка формация „ Хамас “, съобщи Ройтерс.

Израел подреди през вчерашния ден на палестинците да се изтеглят от южния град в анклава, което се приема като знак за придвижване на подготовката за сухопътна интервенция, макар че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в заплаши, че следователно ще забрани доставката на оръжие за Израел.

Камерън съобщи, че не поддържа интервенция в Рафах при неявяване на проект за отбрана на стотиците хиляди цивилни, които се укриват в града.

Същевременно той добави, че Англия е „ на радикално друга позиция “ спрямо тази на Съединени американски щати във връзка с оръжейните доставки за Израел. Той означи, че по-малко от един % от израелското въоръжение идва от Обединеното кралство и то към този момент се управлява от строга система за лицензи.

„ Ако решим, можем да отправим сходно политическо обръщение и да кажем, че ще предприемем тази политическа мярка “, съобщи Камерън в ефира на Би Би Си. „ Последният път, когато бях свикан да направя това, няколко дни по-късно Иран нанесе брутална офанзива против Израел, включваща 140 крилати ракети “, напомни той.

Според външния министър „ по-добро решение “ ще бъде контролиращият Газа „ Хамас “, да одобри съглашение за израелските заложници.

„ Хамас “ ще бъде засилен, съглашението за заложниците ще стане по-малко евентуално, в случай че просто обявим през днешния ден, че ще променим метода си на деяние по отношение на износа на оръжие, вместо да преминем през деликатен развой “, съобщи Камерън.

„ Хамас “ нападна Южен Израел на 7 октомври, мазета близо 1200 души и взе за заложници над 250 съгласно израелските калкулации. Военната реакция на Израел в Газа докара до гибелта на близо 35 хиляди палестинци, съгласно здравното министерство на анклава, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР