Софийският районен съд пусна в четвъртък вечерта от ареста и

...
Софийският районен съд пусна в четвъртък вечерта от ареста и
Коментари Харесай

Пуснат под гаранция е и вторият обвиняем за инцидента край румънското посолство

Софийският областен съд пусна в четвъртък вечерта от ареста и втория обвинен за случая с потрошения автомобил при блокадата край румънското посолство в столичния квартал " Ситняково " преди дни, когато лидерката му се опита да мине през протестиращите. 25-годишният Георги Георгиев е с парична гаранция от 500 лева

На независимост също против 500 лева към този момент бе пуснат другият упрекнат – Стоян Атипов.

Прокуратурата искаше съдът да оставен за непрекъснато в ареста Георгиев, поради това, че на 17 август към 21.30 ч. е развалил лекия автомобил, благосъстоятелност на Елена Мицева и каран от нея. Той счупил посредством удари с ръце предното панорамно стъкло на автомобила и скачайки развалил предния похлупак на автомобила. На Георгиев е повдигнато обвиняване и за безчинство, отличаващо се с изключителна смелост, защото станало пред децата на Мицева.

Съдът обаче реши да го пусне против гаранция от 500 лева, защото реши, че няма заплаха младият мъж да се укрие или да извърши друго закононарушение. Няма необикновен цинизъм и смелост в дейностите му, каквото е обвиняването, уточни още съдът в своето решение.

Пред съда Георгиев съобщи, че не е взел участие в погрома на колата, а е бил единствено на митинг. " Той се е доближил до колата едвам, откакто госпожата е потеглила през тълпата, с цел да предотврати тя да нанесе вреди върху протестиращите”, разясни юристът на обвинения Минчо Спасов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР