Софийският градски съд отказа да върне на прокуратурата делото за

...
Софийският градски съд отказа да върне на прокуратурата делото за
Коментари Харесай

Делото за удушената Евгения тръгна, докараха в окови съпруга убиец

Софийският градски съд отхвърли да върне на прокуратурата делото за убийството на 33-годишната Евгения Владимирова и даде ход на процеса, като насрочи първото постоянно съвещание за 17 януари. 
Още по темата
Адвокатите на обвинените Орлин и Пламен Владимирови показаха, че в обвинителния акт има позволени основни процесуални нарушавания, които могат да се отстранят при връщането му на прокуратурата. Според тях има единствено изказвания и липсват обстоятелства по отношение на осъществяването на убийството и съучастието в закононарушението на 60-годишния Пламен.



Съдия Вера Чочкова отхвърли и настояването на защитата съвещанията да протичат при закрити врата, с цел да не бъдат изнесени в общественото пространство интимни детайлности от живота на Евгения и Орлин. Гражданските искове на околните на убитата млада жена надвишават 2 милиона лв.. 

Съдебният състав не откри и учредения да промени мярката за неотклонение на Орлин Владимиров от непрекъснат арест в по-лека, защото има заплаха той да се укрие или да повлияе на очевидци.

В средата на октомври м.г. 33-годишната Евгения беше оповестена за изчезнала от 36-годишния си брачен партньор Орлин. Пред служителите на реда мъжът обяснил, че жена му тръгнала за фитнес в прилежащ столичен квартал, само че по-късно не се прибрала, а телефонът й бил изключен. Близо месец продължи издирването на столичанката, която бе майка на 6-годишно момченце. В началото на ноември проверяващите откриха тялото на Евгения Владимирова, натъпкано в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник. Орлин и татко му Пламен Владимиров, който е някогашен чиновник на ДАНС, бяха арестувани и направиха цялостни признания.

По-късно проверяващите разкриха по какъв начин се е стигнало до жестокото убийството. Двамата съпрузи се скарали, евентуално поради ревнивост, и Орлин се нахвърлил на Евгения, душил я с ръце, а дамата припаднала. Владимиров помислил, че я е умъртвил и омотал четири пъти главата й във фолио, като покрил устата и носа. Всъщност в този миг дамата била жива, въпреки и в безсъзнание. След това 36-годишният мъж извикал татко си Пламен, който качил тялото на снаха си в персоналния си автомобил с куфар и го изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

 Снимка: Bulphoto

Днес, преди началото на разпоредителното съвещание на Софийски градски съд, десетки близки и другари на убитата Евгения, се събраха на кротичък митинг пред Съдебната палата с претенции за правдивост и пожизнен затвор за причинителите.

Пред съда бяха издигнати плакати " Справедливост за Евгения ", " Доживотен затвор за убийците ", както и " Не желаеме убийци измежду нас ". Майката на удушената млада жена - Капка Чорбанова, сподели пред публицистите, че щерка ѝ се е оплакала три пъти в полицията от мъжа си , само че това не се е сметнало за домашно принуждение. Тя благодари на събралите се в поддръжка на щерка ѝ.

 Снимка: Bulphoto

" Безпомощна е била, не е имало кой да ѝ помогне. Да ви кажа, че и откакто се е оплакала три пъти в полицията това не се счита за домашно принуждение, за мен това е върховата точка на домашно принуждение. Искам да благодаря на нейните другари, близки, на наши родственици, които са се събрали тук на кротичък митинг, с цел да защитят моята щерка и нашето семейство ", добави почернената майка.

Тя се възмути и от наложената от съда мярка за неотклонение на свата си Пламен Владимиров, който е на независимост против парична гаранция в размер на 5000 лв.. 

" Не мога да схвана човешкият живот 5000 лв. ли коства? Нямам думи да опиша по какъв начин е допустимо съдът да го пусне против 5000 лева гаранция. Надявам се да има правдивост, съдът да си вземе вярното решение. това си е замислено ликвидиране, ходили са сутринта да гледат къде да я изхвърлят. Следена е към месец от двамата. Не са идвали да кажат, че имат проблеми, да си приберем детето, да си приберем внука. Сложи леке на детето си за цялостен един живот. ", сподели още Чорбанова. 

Орлин Владимиров бе доведен от правосъдната защита окован, а в правосъдната зала майката на жертвата му се обърна към него и татко му с думите:  " Кои сте вие да убивате? Кой ви даде това право? Поставихте леке на детето за цялостен живот. Без майка и с татко палач. Защо не ме погледнеш ", обърна се тя към досегашния си сват.

" Не смееш тъй като си отговорен ", заключи дамата.

 Снимка: Bulphoto

Ако бъде приет за отговорен 36-годишният Орлин може да получи 15-20 години " отнемане от независимост ", пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Присъдата за татко му Пламен ще е по-лека, защото той е упрекнат в помагачество. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР