Софийският градски съд отхвърли иска на Делян Добрев срещу евродепутата

...
Софийският градски съд отхвърли иска на Делян Добрев срещу евродепутата
Коментари Харесай

Съдът отхвърли иска на Делян Добрев срещу Елена Йончева

Софийският градски съд отхвърли желае на Делян Добрев против евродепутата Елена Йончева. Това оказва се от дефинитивно решение на съда, оповестиха и от офиса на Йончева.
Още по темата
Според градския съд Елена Йончева има право свободно да показва мнението си по значими тематики за обществото, каквато тематика е и политиката на ГЕРБ, ръководството и други, написа Българска телеграфна агенция.

На първа инстанция, в районния съд, Йончева бе наказана да заплати обезщетение 7000 лева, както и правосъдните разходи. Втората инстанция обаче анулира това решение.

Поводът за делото е случай от 2017 година. Тогава Елена Йончева съобщи, че в общината в Хасково, където Добрев е регионален координатор на ГЕРБ, са назначени негови родственици и другари. 

" В изявленията не се изнасят или разгласяват позорни, унизителни или накърняващи достойнството и достолепието на Добрев условия, по смисъла вложен в закона. Изказванията на Йончева сервират на публиката гледната точка на коментатора и съставляват заключения, мнения, отзиви, оценъчни съждения и субективна интерпретация на възприети от нея обстоятелства и условия ", пишат съдиите в претекстовете си.

 

Скандалът стана прочут като " Кумгейт ", а поради него Добрев даже напусна Народното събрание и престана да се занимава обществено с политика за известно време.. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР