Софийският градски съд остави за постоянно в ареста 34-годишния Калоян

...
Софийският градски съд остави за постоянно в ареста 34-годишния Калоян
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста задържания за убийството на 32-годишна жена в София

Софийският градски съд остави за непрекъснато в ареста 34-годишния Калоян Каймакчийски , упрекнат за убийството на 32-годишна жена от София.

Тялото на младата жена, чието име е Кристина Благоева , беше открито в багажник в кола в автосервиз в столичния квартал " Захарна фабрика " по-рано тази седмица. Няколко дни по-рано тя е била оповестена за търсене от околните. Тя има дете, с което е говорила за последно малко преди да бъде убита.

Министерство на вътрешните работи задържа Каймакчийски, за който Кристина е подала сигнал в неправителствена организация за систематични закани и тормоз. Двамата са били сътрудници и преди време са имали връзка. Преди да изчезне тя е оставила записка с името му, ако нещо се случи с нея.

В правосъдната зала прокуратурата изиска непрекъснат арест за мъжа. Според събраните доказателства той е прострелял Кристина с два патрона с револвер " Макаров " на 3 април. Убийството е осъществено пред офиса на огромна телекомуникационна компания на ул. " Кукуш " 1, в която тя е работела. Той я е причакал там, влезнал в колата ѝ и стрелял два пъти в гърдите ѝ. Бил с ръкавици. След това е преместил на пасажерската седалка и я откарал до друга кола, в чийто багажник скрил натрупа.

По оръжието има следи и от него, и жертвата, което значи, че евентуално се е съпротивлявала и е имало битка в колата, сподели прокурор Сабина Христова .

В колата на дамата е открита гилза от револвера.

Каймакчийски е употребил револвер, благосъстоятелност на новата му другарка, с която живеел. Вероятният претекст за убийството е, че Кристина е прекратила връзката си с него.

Адвокатът на Каймакчийски сподели, че не са събрани задоволително доказателства той да е направил закононарушението. Според него липсват очевидци, ДНК разбори, записи от камери, балистична експертиза, както и съществуване на данни за придвижването на обвинения.

Съдът обаче реши, че в случай че е на независимост, има висока социална заплаха Каймакчийски да извърши друго закононарушение, както и да се укрие. Макар и оправдан по право, той към този момент е осъждан за отправена опасност за ликвидиране на друга негова другарка, както и за подпалването на автомобила ѝ.

Жената, с която Каймакчийски има връзка сега, също е дала показания, които удостоверяват, че той е имал достъп до оръжието ѝ. Йордана Соколова е военнослужеща. Пред съда тя сподели, че я е предиздвикал да занесе револвера в поделението, в което работи и точно там го открива полицията. Освен това той я предиздвикал да изпере облеклата му, а по-късно ги изхвърлил.

„ Моля да не бъда арестуван под стража, с цел да мога да се опитам да се боря да изчистя името си. Искам да бъда с детето и родителите си. Нямам за цел да се прикривам. Съдействал съм от самото начало на органите на реда ", сподели самият Каймакчийски пред съда.

На 9 март Кристина е потърсила помощ от неправителствената организация " Анимус " , откакто е била застрашена от него, че " това е последният 8 март в живота ѝ ".

Директорката на фондацията Надежда Стойчева описа пред, че я е посъветвала да подаде сигнал в полицията, да се скрие и в никакъв случай да не се движи без компаньон. В деня на убийството обаче по неразбираеми аргументи Кристина си е тръгнала сама.

Освен това тя не е подала тъжба в полицията. По думите на Стойчева от организацията нямат право да подават сигнал, това би трябвало да направи самата жертва.

" Тя има две висши образования, знаела е два езика, красива, мощна жена. Смятала е, че сама може да провежда бягството си ", сподели още директорката на " Анимус ".

Според нея, в случай че е имало тъжба, сигурно щеше да има реакция от страна на органите на реда, тъй като причинителят има престъпно минало.

" Било е психически тормоз. Казвал ѝ е: " Като се прибереш, ще завариш трупове " и сходни изречения. Не е имало физическо принуждение, само че тормозът е бил доста сериозен ", описа Стойчева.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев към този момент разяснява, че " от време на време връзката сред нашите структури и структурите към общественото министерство и неправителствения бранш не е задоволително добра и се стига до такива трагични изходи ". Той сподели, че казусът с домашното принуждение ескалира.

От началото на 2023 година 11 дами са убити в страната, множеството в резултат на принуждение.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР