Софийският апелативен съд взе решение да екстрадира в Румъния бившата

...
Софийският апелативен съд взе решение да екстрадира в Румъния бившата
Коментари Харесай

Съдът постанови Елена Удрея да бъде екстрадирана в Румъния


Софийският апелативен съд взе решение да екстрадира в Румъния някогашната министърка на туризма Елена Удрея, която е упрекната в корупция.

По-рано през днешния ден правосъдният състав отхвърли настояването на Елена Удрея за преюдициално питане в Съда на Европейския съюз и го дефинира като безпричинно.

Не ни беше елементарно да вземем това решение, само че не тъй като някой по някакъв метод е опитал да повлияе на правосъдния състав, обявиха магистратите.

„ В резултат на всичко, което обсъдихме, сме открили решението си въз основа на закона и вътрешното си убеждение”, безапелационни са от правосъдния състав, съгласно който САС не би могъл да одобри, че се лъже в границите на такава сериозна процедура, както по-рано през днешния ден съобщи обвинената Елена Удрея по адрес на румънските управляващи.

Защитата на упрекнатата в корупция някогашна министърка на туризма желаеха от съда тя да не бъде екстрадирана в северната ни съседка, защото счита, че има доста огромна възможност тя да стане жертва на нечовешко отношение, нарушаващо човешките ѝ права.

„ Това дело е безусловно политическо дело. Дори в случай че са правилни действията за корупция, за които съм упрекната или наказана, това също не би означавало, че имам по-малко права”, безапелационна е Удрея. Тя съобщи, че правата ѝ са нарушени и още веднъж акцентира, че „ всъщност това не е дело за корупция, а политическо дело”. По думите ѝ в родината ѝ непрекъснато се приказва за нея като за партиен член.

„ По това дело няма нито едно доказателство против мен”, съобщи с решителност Удрея по отношение на делото, заведено против нея в Румъния. Тя сподели, че румънски управляващи на най-високо равнище си разрешават да изпращат лъжливи доказателства на съда в София за нея и помоли САС да отхвърли настояването на Румъния да бъде екстрадирана. „ Смятам, че са в положение да създадат всичко против мен в Румъния, в случай че ме питате за какво — не знам”, сподели още по време на своята отбрана Удрея. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР