Огромен политически скандал разтърси Германия заради войната в Украйна, пише

...
Огромен политически скандал разтърси Германия заради войната в Украйна, пише
Коментари Харесай

Нечуван политически скандал разтресе Германия

Огромен политически скандал раздруса Германия поради войната в Украйна, написа focus.de. Канцлерът Олаф Шолц даже беше упрекнат от член на ръководещата коалиция, че е съдружник на съветския президент Владимир Путия.

Антон Хофрайтер, който е един от най-яростните критици на канцлера и част от „ Зелените “ в Бундестага, постоянно е заявявал, че на канцлера му липсва водачество. Най-сериозната му рецензия е, че Шолц безпричинно отхвърли да даде на Киев ракети с отдалечен обхват на деяние " Taurus ", от които Украйна витално се нуждае.

В изявление за Der Spiegel, Хофрайтер декларира намерено, че политиката на Шолц по отношение на Украйна е пагубна.

„ Стратегията е постоянно да поддържаме Украйна с половин уста, а е повече от ясно, че Украйна не е подготвена да договаря и да се откаже от огромни елементи от своята територия “, аргументира позицията си Хофрайтер, изтъквайки, че дейностите на канцлера на Германия са необикновено безотговорни. Той даже счита, че Шолц има „ скрита “ тактика, която е от изгода на Кремъл.

Преди Хофрайтер е казвал, че с цел да завоюва войната, Украйна би трябвало да получи немски ракети " Taurus ". Берлин обаче, както и редица други европейски столици, след пълномащабната война демонстрираха голяма уязвимост и съмнение, като отхвърлят да дадат на Киев оръжия, с цел да завоюва войната против съветския агресор.

Политологът проф. Герхард Мангот от Университета в Инсбрук е смутен от изказванията на Хофрайтер. „ Трудно е за поверие, че член на ръководещата коалиция упреква канцлера в злонамерена тактика в спора в Украйна “. Според него Хофрайтер освен упреква Шолц в несигурност, само че и в злонамерена тактика. Представителят на „ Зелените “ преглежда канцлера като скришен съдружник на Путин в експанзията му против Украйна.

Украйна не получава от западните си сътрудници оръжията, нужни за нейното оцеляване, съобщи през предишния месец украинският президент Володимир Зеленски. " Нашите сътрудници разполагат с избрани оръжия, които през днешния ден са ни нужни, с цел да оцелеем. И аз просто не разбирам за какво не получаваме тези оръжия ", сподели Зеленски. Ракетите Taurus са точно от оръжията, от които Киев има голяма потребност, тъй като са прецизни и могат да ударят съветски цели на далечно разстояние.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР