Софийският апелативен съд отказа да пусне окончателно от ареста подсъдимия

...
Софийският апелативен съд отказа да пусне окончателно от ареста подсъдимия
Коментари Харесай

Георги Семерджиев остава в ареста

Софийският апелативен съд отхвърли да пусне дефинитивно от ареста подсъдимия Георги Семерджиев. Той бе наказан за тежката злополука с две починали девойки на бул. " Черни връх " в столицата предходната година. Това оповестиха от съда.

 

Според правосъдния състав е налице обосновано съмнение за авторството на действията, за които е повдигнато обвиняване на Семерджиев. Освен това са събрани редица гласни и писмени доказателства и са приобщени заключенията на направените експертизи, от които, при съвкупния им разбор, може да бъде изработен извод за евентуална съпричастност на подсъдимия към всяко едно от вменените му закононарушения.

 

Апелативните съдии счита, че в случай че Семерджиев е на независимост, има действителна заплаха да извърши закононарушение или да се укрие.

 

Доводи в посока смяна на мярката за неотклонение на подсъдимия Семерджиев не се извеждат и от данните за периода на задържането му, който съгласно съдиите е в границите на рационалния, нито от данните за здравословното му положение.

 

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР