Софийската военно-окръжна прокуратура е повдигнала обвинение на полковника от военновъздушните

...
Софийската военно-окръжна прокуратура е повдигнала обвинение на полковника от военновъздушните
Коментари Харесай

Полковник от ВВС е обвинен за смъртта на загиналия край Шабла майор Терзиев

Софийската военно-окръжна прокуратура е повдигнала обвиняване на полковника от военновъздушните сили Методи Орлов за причиняване на гибел по несъобразителност на водача майор Валентин Терзиев .

През юни 2021 година по време на военно обучение изтребител МиГ-29, ръководен от майор Терзиев,.

Полковник Орлов е заместник-командир по летателната подготовка на авиобазата „ Граф Игнатиево “ . Той е упрекнат и за загубата на съветския изтребител, който е оценен на 9 млн. лева

Обвинението идва, макар че до момента следствието откри, че преди случая не е открил неизправности, както и че повода за рухването на майор Терзиев е

В обвиняването против Орлов се показва, че той е извършил „ немарливо “ управлението на стрелбите по време на учението, като не забранил на Терзиев да организира пукотевица с авиационна управляема ракета по светещата цел и с това, по несъобразителност, е предизвикал гибелта му.

Той е бил невнимателен и във връзка с сигурността, а това, съгласно обвиняването, е довело до загубата на бойната машина. Поисканата от прокуратурата мярка против Орлов все още е „ кореспонденция “.

Дълго време след рухването на самолета в Черно море черната му кутия не можеше да бъде открита. В последна сметка това се случи, а тя беше изпратена за. Анализът лиши още няколко седмици време, само че в последна сметка след над 3 месеца от рухването на машината, беше обявено за грешката на майор Терзиев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР