Софийската районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 20-годишен

...
Софийската районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 20-годишен
Коментари Харесай

Прокуратурата праща на съд мъж, пребил полицай в София

Софийската районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против 20-годишен мъж, нанесъл лека телесна щета на служител на реда по хулигански подбуди и опитал се да избяга.

На 22 март 2020 година, към 23,15 часа, в региона на кръстовището на бул. „ Възкресение “ и бул. „ Вардар “ в София обвиненият П.С. направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – отворил предна дясна врата на спрял патрулен полицейски автомобил, обозначен с надписи и сигнална лампа, влезнал в автомобила, седнал на начело и без никакъв мотив нанесъл два удара с пестник в региона на челюстта и главата на седящия на другата седалка служител на реда. След това обвиненият се опитал да избяга, само че бил арестуван. Вследствие на ударите П.С. е предизвикал лека телесна щета на полицейския чиновник.
свързани новини3600на 15.09.2021
По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 325, алинея 2,пр. 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 131, алинея 2, прочие 4, т. 4, вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци и са направени експертизи.

Предстои Софийски областен съд да насрочи съвещание по делото.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР