Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка

...
Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е започнала проверка
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява Атанас Мангъров за всяване на паника

Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е почнала инспекция след присъединяване на доцент Атанас Мангъров в предаването на Нова телевизия " На фокус " предишния уикенд, в което дружно с доктор Александър Симидчиев дебатираха за потребността от ваксинация срещу Covid-19. Тогава Covid-скептикът и критик на ограниченията и " зеления документ "  заяви, че " 564 души, които са умряли, са умряли, тъй като са имунизирани “. 

Проверката на прокуратурата трябва да откри дали има данни за осъществено закононарушение, каквото е всяването на суматоха с подправена информация, оповестява за в. " Сега " представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Ден по-рано Управителният съвет на поради погрешните изказвания във връзка имунизациите против Covid-19. Ръководството на БЛС е сезирало комисията по професионална нравственос. 

" Разликата сред „ умряли имунизирани “ и „ умряли, ЗАЩОТО са имунизирани “ може да е единствено една дума, само че тя прави казаното от доцент Мангъров  откровена неистина.  Лъжа, която си “играе ” със страховете и терзанията на хората ", се споделя в позицията на БЛС. 

Твърденията на инфекциониста бяха опровергани преди дни от  и Изпълнителната организация по медикаментите, които оповестиха, че няма нито един потвърден случай на причинно-следствена връзка сред имунизирането и гибелта на пациент. 

В сряда министърът на образованието и науката акад. Николай Денков изрази удивление, че Мангъров към момента е член на БЛС, откакто " изрича изказвания, които не подхождат на медицинските данни ". 

Междувременно стана ясно, че началникът на Covid-отделението в Инфекциозна болница е регистриран като помощник на депутата от " Възраждане " Елена Гунчева. Мангъров беше кандидат-депутат от АБВ през 2021, само че по-късно се появи дружно с водача на " Възраждане " Костадин Костадинов и се включи като оратор на митинга против " зеления документ ", проведен от партията пред Народното събрание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР