Софийската районна прокуратура е започнала досъдебно производство, в което се

...
Софийската районна прокуратура е започнала досъдебно производство, в което се
Коментари Харесай

Прокуратурата търси кой е снимал Гешев да си пише с "Pi ar Sevi Boiko"

Софийската районна прокуратура е почнала досъдебно произвеждане, в което се търси кой е направил на комисията по правни въпроси в последното 46-то Народно заседание, на които се вижда по какъв начин основният прокурор Иван Гешев разменя известия с човек, записан в контактите му като " Pi ar Sevi Boiko ". Заседанието, на което Гешев бе поканен, бе по законопроект, с който по-късно Бюрото по отбрана на очевидците мина от прокуратурата към министерството на правораздаването.

Снимките бяха оповестени в профилите във фейсбук на депутатите от Българска социалистическа партия Явор Божанков и Николай Хаджигенов от " Изправи се. БГ! Ние идваме ". Пиарът на някогашния министър председател Бойко Борисов е Севдалина Арнаудова и индивидът, който беше неразделно до него в обществените му изяви.

Малко по-късно изявления имаше и в профила на Радостин Василев от " ИТН ", който популяризира две фотоси, направени от различен ъгъл, в които дисплеят на Гешев се вижда доближен. Там се вижда репликите на записаната като Pi ar Sevi Boiko: " Сега Сашо Николов " и " Ами в този момент? ". И на двете Гешев отговоря с емотикон - мощно смеещо се дребосъче.

Лидерът на гражданско съдружие БОЕЦ Георги освен в прокуратурата, само че и в други институции за чата на Гешев по време на съвещанието на комисията по правни въпроси, а в този момент Георгиев оповестява, че вместо да ревизира контактите и има ли спор на ползи, прокуратурата е почнала да търси кой е направил фотосите.

" БОЕЦ внесохме сигнал против Гешев, като представихме нашите данни и позиция, че той не просто нарушава Кодекса за етично държание на българските магистрати, а всъщност дейностите и контактите му с пиарката на Бойко Борисов - Севдалина Арнаудова, са тежък спор на ползи и съставляват и състав на закононарушение. Оказа се обаче, че прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане против тези, които са снимали позора на Гешев! ", оповестява Георгиев в обява във Facebook.

От информацията, оповестена от него, се схваща, че по случая е формирано е досъдебно произвеждане по член 171. ал.3 от Наказателния кодекс, който гласи, че " който незаконно узнае неадресирано до него известие, изпратено по електронен път, или отклони от получатела му такова известие, се санкционира с отнемане от независимост до една година или с санкция от 100 до триста лв. ".

" Каскетите търсят и преследват разобличителите на Гешев! Очакваме следващите удари против БОЕЦ! Битката продължава. Свинщините на прокуратурата би трябвало да бъдат разобличавани. ГЕШЕВ Е ПОЗОР! ", приключва обявата на БОЕЦ.



" Дневник " потърси коментар от ръководителя на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, само че тя не дава отговор на мобилния си телефон. Официално от прокуратурата няма известие по случая.

Междувременно, малко откакто избухна абсурдът със фотосите Арнаудова излезе с коментар, в който не отхвърли, че комуникира с Гешев. " Не укривам, че познавам основния прокурор, имаме десетки събития дружно, отразявали сме ги - контрабандните цигари, един куп акции... ", сподели тогава Арнаудова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР