Софийската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу турския

...
Софийската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу турския
Коментари Харесай

Турският гражданин, обвинен за катастрофата край Драгоман, отива на съд

Софийската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт против турския жител Фарук Бекташ. Той ще дава отговор пред съда за причиняване на гибел по несъобразителност в злополуката край Драгоман от 24 юли 2016 година, когато починаха двама мотористи.

Според обвиняването при ръководство на лек автомобил " Мерцедес " с немска регистрация Бекташ е нарушил Закона за придвижване по пътищата, като с превишена скорост е подхванал е неразрешено изпреварване, без да има задоволително свободен път и, навлизайки в насрещната лента, е основал заплаха за движещите се по нея.

" В резултат на дейностите си Фарук Бекташ по несъобразителност е предизвикал гибелта на две лица от гр. София, а точно - на Б. В. Б. и Т. И. Б., придвижващи се с мотоциклет марка " Триумф Рокет ", се споделя в известието на прокуратурата.

Предстои Софийският областен съд да реши дали и по кое време да насрочи дело.

Фарук Бекташ бе арестуван директно след злополуката, а по-късно съдът го освободи под домакински арест, откакто отбраната му показа контракт за наем на жилище в София. В началото на август апелативният съд промени мярката му в " задържане под стража " и го разгласи за интернационално търсене, откакто се разбра, че Бекташ е липсващ. Последва и оповестяването му за търсене от управляващите в Германия, където се счита, че Бекташ обитава. Ако той не бъде открит, ще бъде съден задочно в София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР