Софийската градска прокуратура предлага на главния прокурор да поиска от

...
Софийската градска прокуратура предлага на главния прокурор да поиска от
Коментари Харесай

Искат имунитета на Делян Добрев. Твърденията са, че е ощетил с 4,5 млн. евро НЕК

Софийската градска прокуратура предлага на основния прокурор да изиска от Народното събрание събаряне на имунитета на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, оповестиха от държавното обвиняване.

Причината – като министър на стопанската система в първия кабинет на Бойко Борисов в интервала от 2012 до 2013 година,
Добрев не е упражнил задоволителен надзор
върху работата на Българския енергиен холдинг, като не е координирал прекратяването на построяването на нуклеарната централа на площадката „ Белене “.

Предложението е направено от прокурор от отдел „ Специализиран “ към СГП по отношение на досъдебно произвеждане, по което националният представител има качеството на обвинен за твърдяно закононарушение умишлена занемареност в изключително огромни размери и представляваща изключително тежък случай.

Твърденията са, че закононарушението е осъществено от народния представител в качеството му на министър на стопанската система, енергетиката и туризма. Той не е упражнил задоволителен надзор върху работата на изпълнителния шеф и на Съвета на шефовете на „ БЕХ ” ЕАД, на които е предоставено ръководството и разпореждането с публично имущество, като
не е провел, координирал и направлявал
реализирането на държавната политика в региона на енергетиката, съгласно Решение на Министерски съвет № 250/28.03.2012 година за преустановяване построяването на Ядрена централа на площадка „ Белене ”, доказано с Решение № 3565-НС на Народното събрание от 29.03.2012 година, и не е осъществил надзор по въпрос от неговата подготвеност.

Според наблюдаващия прокурор от това са последвали обилни вреди за предприятието – „ (дъщерно сдружение на „ БЕХ ” ЕАД), в размер общо на 4 561 697,27 евро.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР