Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за престъпление по

...
Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно производство за престъпление по
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва престъпление по служба в МВР заради Семерджиев

Софийската градска прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за закононарушение по работа, осъществено от чиновник на Министерство на вътрешните работи сред неустановена дата през 2021 година и 5 юли 2022 година Именно тогава стана тежката злополука в София, за която беше.

Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване с уточнението, че по делото за злополуката са събрани "данни за вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвинения Георги Семерджиев, както и за търговия с въздействие ". Те са били отделени в настрана следствие.

По-рано в понеделник вътрешното министерство заяви, че служителката на Първо районно полицейско ръководство (РПУ) в София поради "данни за нарушавания на етичните правила за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи ".

Близкото другарство сред Семерджиев и Радева беше доказано публично от вътрешния министър Бойко Рашков през предходната седмица. Съществуват подозрения, че тя е помогнала на обвинения да се укрие след злополуката, при която починаха младите дами Христина Дилева (26) и Хариет Стефанович (21).

От прокуратурата към този момент разясниха само, че Радева е била разпитана в качеството на очевидец и няма повдигнато обвиняване. Успоредно с следствието на злополуката, държавното обвиняване ревизира и възможна търговия с въздействие в Министерство на вътрешните работи, обвързвана със Семерджиев, за който стана ясно, че има голям брой предходни нарушавания на пътя, а и е бил търсен.

При един от тези предходни случаи на 10 юни, като е дал швейцарска брошура, защото българската му е била отнета по-рано. Освен това Семерджиев е дал положителна проба за приложимост на опиати, само че все пак не е бил арестуван.

В момента някогашният футболист е арестуван за това, че на 5 юли е минал с "Ауди Q7 " на алено на кръстовището на булевардите "Черни връх " и "Арсеналски " в София със скорост от близо 200 км в час по данни на полицията. При навлизането в кръстовището той удря таксиметрова кола и се блъска в асансьора на близката метростанция.

От мощния удар колата се разцепва на две. Едната ѝ половина удря смъртоносно две млади дами, които по същото време са били на тротоара. Едната жена е била на 22, а другата - на 26 години.

Семерджиев е обвинен, че е избягал от мястото на произшествието. Той е престъпно проявен, с отнета шофьорска брошура и е глобен десетки пъти за разнообразни нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. В момента е и обвиняем за нанасяне на телесна щета.

В момента той се намира в следствения арест с определение на Софийския градски съд. Семерджиев обаче и твърди, че е бил похитен.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР