Софийската филхармония ще представи на 10 януари концерта Класическата Европа,

...
Софийската филхармония ще представи на 10 януари концерта Класическата Европа,
Коментари Харесай

Севдана на Георги Златев - Черкин представя България на концерта Класическата Европа

Софийската филхармония ще показа на 10 януари концерта „ Класическата Европа ”, който е отдаден на шедьоврите на 13 европейски култури.

Публиката ще има опцията да се наслаждения на Чайковски, Елгар, Дебюси, Елгар, Сметана, Белини, Григ, Бетовен, Хачатурян, Лист, Шопен, Де Файя, Щраус и Черкин.

Диригент на концерта ще бъде Петър Димитров, солисти Виктор Чучков – пиано, Борислав Йоцов - кларинет, Любов Димитрова – цигулка, Мичо Димитров – цигулка.

Концертът не е във връзка на Българското председателство, това е съвпадане, ние вършим такива концерти от няколко години, описа ни Петър Димитров малко преди подготовка. 

Условието от край време е творбите да са разпознаваеми за по-широката аудитория и да се възприемат от нея като музикална визитки на съответната страна, заради тази причина не сме търсили безусловно посланичество на всевъзможни вероятни страни и култури, още повече, че казусът с границите в Европа е променлива големина.

Българската визитка пък ще бъде показана музикалната класика " Севдана " на Георги Златев - Черкин, а солист ще бъде Мичо Димитров.

Още за идния концерт и творбите, които ще звучат – чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР