Софийската филхармония ще изнесе поредица от концерти в чужбина в

...
Софийската филхармония ще изнесе поредица от концерти в чужбина в
Коментари Харесай

Софийската филхармония с концерти в Гърция, Австрия и Германия

Софийската филхармония ще изнесе поредност от концерти в чужбина в края на октомври и началото на декември. Елитният български оркестър под палката на маестро Найден Тодоров ще показа своето изкуство в Солун, Виена, Фирсен, Щутгарт и Висбаден.

На 22 октомври в Солунската концертна зала филхармониците ще показват „ Празнична интродукция “ от Веселин Стоянов, „ Валс “ от Морис Равел и „ Картини от една галерия “ от Мусоргски. Към последното произведение ще се причислят и музикантите от Солунския държавен оркестър.
Солунските музиканти ще върнат визитата и ще гостуват в зала „ България “ на 17 декември, когато дружно с Националния филхармоничен хор ще показват Деветата симфония на Бетовен.

На 5 ноември Софийската филахрмония ще излезе на сцената на Концертхаус – Виена. В програмата: Концерт за цигулка в ре мажор от Бетовен и Симфония №9 от Дворжак. Солист на концерта е един от най-хубавите възпитаници на Ан-Софи Мутер, младият, само че към този момент доста известен цигулар Елиас Давид Монкадо.

7, 8 и 9 ноември са датите на концертите надлежно във Фирсен, Щутгард и Висбаден. Програмата за Германия включва: Концерт за цигулка в ре мажор от Бетовен със солист Елиас Давид Монкадо, „ Валс “ от Морис Равел и „ Картини от една галерия “ от Мусоргски.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР