Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 15-годишeн младеж, попречил

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 15-годишeн младеж, попречил
Коментари Харесай

Арестуваха и повдигнаха обвинения на 15-годишния, предизвикал автомелето в София

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 15-годишeн юноша, попречил на служители на реда да изпълнят служебните си отговорности и направил хулигански дейности, оповестиха от държавното обвиняване.
Още по тематиката
На 9 ноември към 16,00 часа при ръководство на лек автомобил, марка " Ауди ", в с. Владая, М.А. незаконно попречил на служители на реда да изпълнят служебните си отговорности и да извършат инспекция, като след подаване на звуков и светлинен сигнал не спрял и нараснал скоростта на управлявания от него автомобил - закононарушение по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс.

М.А. е упрекнат и за това, че е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието се отличава с изключителна смелост . След като не се подчинил на полицейско предписание, той нараснал скоростта на управлявания от него автомобил, като се движил в лентата за насрещно придвижване и минал на червен светофар , с което сложил в заплаха живота и здравето на останалите участници в придвижването и на служителите на реда и в следствие осъществил ПТП - закононарушение по член 325, ал.3, вр.ал.2, вр.ал.1 от Наказателен кодекс.

В Наказателен кодекс се планува наказване " отнемане от независимост " за закононарушенията, за които М.А. е притеглен към наказателна отговорност.

Предвид опцията обвиненият да извърши друго закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на М.А ", оповестиха от прокуратурата.

Посред бял ден във вторник 15-годишният юноша си провежда гонка с полицията през половин София, мина 10 кръстовища на червен светофар и потроши десетки коли преди да бъде арестуван. При случая пострадаха трима души - единият от тях още е в " Пирогов ", само че в устойчиво положение. Водачът е карал на моменти с към 200 км/ч., а до него е седяла майка му. Пробите за алкохол и опиати на малолетния водач са негативни.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР