Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 42-годишен бивш

...
Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 42-годишен бивш
Коментари Харесай

Бивш данъчен отмъкнал в чували 53 млн. лв. от Хемус

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност 42-годишен някогашен данъчен чиновник по обвиняване, че е отмъкнал 53 млн. лв. от парите за строителство на автомагистрала "Хемус ".

Досъдебното произвеждане е формирано в изискванията на необходимост на 3 ноември и се води от ГДБОП под управлението и надзора на СГП, оповестиха от държавното обвиненине. От събраните по делото до този миг доказателства се открива, че 42-годишният Б.К. е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал и стимулирал разнообразни лица да станат фиктивни шефове на тези компании, по сметките на които били преведени част от парите, предопределени за ЛОТ-5 от Автомагистрала „ Хемус “.

Впоследствие 42-годишният мъж персонално придружавал фиктивните шефове до банков клон, откъдето те теглили парични суми, които му давали. По този метод с общо 52 действия в интервала от 18.06.2020 година до 08.09.2021 година Б.К. е получил сума в размер на 53 060 861,00 лв..

Той е арестуван с разпореждане на наблюдаващите прокурори за период до 72 часа. Предстои СГП да внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение "задържане под стража ". Разследването по случая продължава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР