Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на шофьора на автобус от

...
Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на шофьора на автобус от
Коментари Харесай

Обвиниха шофьора на автобуса, блъснал и убил 17-годишната Александра

Софийска градска прокуратура повдигна обвиняване на водача на рейс от столичния " Градски превоз ", който на 21 януари блъсна 17-годишната Александра Нинова на пешеходна пътека в жк " Люлин ", оповестиха от държавното обвиняване.
Още по темата
В хода на следствието по досъдебното произвеждане са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни за привличане на 39-годишния Р.Т. към наказателна отговорност.

Той ще дава отговор пред съда за това, че на 21 януари към 19,57 часа, при ръководство на рейс, движещ се по бул. " Царица Йоанна " с посока на придвижване от ул. " Околовръстен път " към бул. " Панчо Владигеров ", в региона на кръстовището с бул. " Добринова канара ", е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, уредени в член 120, алинея 1, т. 2 от Закона за придвижването по пътищата (ЗДвП): " Когато прекосяването на пешеходците през пешеходна пътека се контролира с пътен светофар или от регулировчик, лидерът на пътно транспортно средство е задължен след подаване на сигнал, който му позволява прекосяването - да пропусне пешеходците, които към момента се намират на пешеходната пътека ".

При осъществяване на маневра " завиване надясно " по бул. " Добринова канара ", водачът на рейса не пропуснал пресичащата от дясно на ляво по отношение на посоката на придвижване на рейса Александра и я блъснал. Инцидентът е станал на пешеходна пътека, контролирана с пътен светофар и обозначена с пътна маркировка.

Ученичката от Софийската математическа гимназия издъхна в детската реанимация на " Пирогов " няколко дни по-късно, макар че стотици подариха кръв, с цел да я спасят. Момичето бе с политравма и лекарите не съумяха да се преборят за живота й.

Разследването се води в Сектор " Разследване на транспортни закононарушения " към Отдел " Разследване " при Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

В хода на следствието предстоят разпити на очевидци, назначение на съдебномедицинска и автотехническа експертизи, както и осъществяването на други дейности по следствието за изясняване на всички условия по случая в сходство с условията на закона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР