Софиянци заслужават да им дадем възможност да направят информиран избор.

...
Софиянци заслужават да им дадем възможност да направят информиран избор.
Коментари Харесай

Ваня Григорова търси подкрепа от всички софиянци: Да им дадем възможност да направят информиран избор

Софиянци заслужават да им дадем опция да създадат осведомен избор. Това съобщи претендентът за кмет на столицата Ваня Григорова във връзка признатата от нея покана за присъединяване в спор, проведен от Българска национална телевизия и bTV в четвъртък.

" Резултатите от първи тур към този момент са ясни, благодаря на всички съграждани, които отидоха и гласоподаваха, сподели тя. - От сърце благодаря на тези, които са избрали мен. На балотажа отиваме аз и господин Терзиев. За страдание, над половин милион софиянци не са упражнили правото си на избор на първи тур. Аз считам, че изборът им за балотажа би трябвало да бъде осведомен. Затова одобрих поканата на Българската национална телевизия и на bTV за спор сред мен и моя конкурент в четвъртък. Такава е естествената демократична политическа процедура в целия свят. Силно се надявам господин Терзиев също да одобри поканата за спор. За да може софиянци да създадат в действителност осведомен избор ".

Ваня Григорова беше безапелационна, че до балотажа ще прави срещи за поддръжка с всички софиянци, а не с партийните водачи. Тя добави, че е отворена за всякаква поддръжка, в това число от десни гласоподаватели, които са изправени пред същите тегоби, с които се среща всеки редови софиянец и не одобряват Сглобката.

" Демографията от екзит половете сподели, че 55% от хората, дали своят вот за мен, са от кръга на Българска социалистическа партия, всички останали са разнообразни хора от едно " шарено ветрило " – това значи, че 45 % са хора, припознали концепциите, които аз предлагам, не досегашното статукво, не властта на парите и властта на пазара. Казали са " Хайде, стига толкоз! " на " светата троица " облага, пари и пазар ", сподели Ваня Григорова. - Отворени сме към всякаква поддръжка от обединения, които считат, че в този момент е времето да се противопоставим на досегашното държание в ръководството, което неглижира демократичните правила и жестоко нарушава законите - от хора, които се считат за безнаказани ".

Във връзка с изразената към този момент позиция на Има Такъв Народ, Ваня Григорова съобщи, че приема всякаква поддръжка, само че посочи, че не е водила диалози с нито една партия и че няма да върви " да се моли по партийни централи ".

Според нея, изрично няма значение по какъв начин ще се гласоподава идната неделя - с машини или на хартия. " Технологията няма значение, сподели Григорова. - Демокрацията не е технология на гласоподаване, демокрацията е конфликт на хрумвания и оферти, а жителите избират по кой метод желаят да бъде насочван животът им и да се контролират публичните връзки, по какъв начин повече средства да отиват за опазване на здравето и обучение, а не за облаги на един дребен кръг от хора ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР