Софиянци се отърваха с лека уплаха, тъй като един крайноляв

...
Софиянци се отърваха с лека уплаха, тъй като един крайноляв
Коментари Харесай

Диана Дамянова: Ако Терзиев иска мнозинство, ще трябва да предаде партньорите си от „Спаси София“

„ Софиянци се отърваха с лека нерешителност, защото един крайноляв кмет не бе положително решение и точно по тази причина Терзиев освен че няма да има своите 100 дни, той няма да има и 100 часа. Причината е, че е определен с доста дребна разлика, а гласоподавателите му не го поддържаха с цялото си сърце и душа. В сходна обстановка той би трябвало да направи някакви в действителност огромни чудеса, с цел да стане обичаният кмет. Определено няма да му е елементарно, тъй като няма болшинство, а в случай че желае да има, ще би трябвало да съобщи сътрудниците си от „ Спаси София “.

Това съобщи пред „ 24 часа “ бившият пиар на „ Промяната “ Диана Дамянова.

„ Аз нямам подозрение, че той е почтен човек, въпреки че не го познавам, само че въпреки всичко Терзиев не мина през някакви процедури за утвърждение, той бе подложен и това провокира много сериозен срив в общността на ПП-ДБ, а евентуално и на „ Спаси София “. Затова в този момент въпросът е по какъв начин ще се ръководи без болшинство. Ако ще се образуват болшинства на база на някакви краткотрайни ползи, тогава „ обръчите “ на ГЕРБ от общината ще си останат. Въобще Терзиев занапред ще би трябвало да се потвърждава освен пред непознати, а и пред свои “, счита тя.

Според Дамянова Терзиев ще би трябвало доста да се потвърждава, с цел да може да се приказва за възможна политическа кариера.

Истината е, че Борисов даде изборите в София на ПП-ДБ, счита тя.

„ Да, последователите му не го послушаха, отказвайки да изберат Антон Хекимян, само че въпреки всичко той активизира известно количество хора, с цел да може да се стопи разликата сред Терзиев и Григорова. Спомняте си, че в един миг тя имаше леко преимущество. От тази позиция Бойко Борисов направи своето. Тъй като проследявам изявите му от доста време, знам, че той безплатно не дава поддръжка и рано или късно ще изиска своето. То може да е на локално равнище в София, което ще взриви общинския съвет, тъй като в случай че той пожелае законно посланичество, това ще сътвори голям проблем със „ Спаси София “. Затова прогнозата ми е, че ще изиска „ заплащането " да стане на национално равнище и евентуално ще го получи “, счита тя.

„ Бойко Борисов е умен политик - добър в шахмата и знае, че държавното управление няма опция. Самият той е заставен от външни условия да е в тази коалиция и ще извлече задоволително от нея, без да я събори. Догодина обаче обстановката ще е друга. Тогава ще има по-голяма изясненост към войната в Украйна, евентуално ще намалее напрежението в Израел и тогава Бойко Борисов законно ще вземе властта посредством своя министър председател. Затова считам, че той ще отиде на избори, когато може да ги завоюва, а в този момент постепенно задушава в прегръдката си ПП-ДБ “.

За Григорова, Дамянова счита, че се задава „ обществен феномен, предизвикан от обстоятелството, че над 50% от българското население живее в извънредно сложни условия - в същинска беднотия “.

„ Така се развиха нещата у нас през последните 20 години, че сме първи в листата с работещите небогати - с хора, които работят, само че не могат да обезпечат обикновената си издръжка и не виждат помощ отникъде. Ако се появи някой като Ваня Григорова, оглавявайки мощен ляв блок, това ново формирование е обречено да завоюва идващите избори. За мен персонално, като десен човек, това ще е доста зле, тъй като не знам дали страната е подготвена да иде в толкоз лява посока. От друга страна, когато има подобен голям % непредставено и незащитено население, рано или късно се ражда лицето, което да изрази настояванията му. Това нормално се прави в кресчендо, в нарушаване на езикови и етични правила и овладява хорския яд. Усещането ми е, че тази дама ще направи точно това. Като лекар на историческите науки мисля, че Корнелия Нинова и Костадин Костадинов не съумяха да овладеят този обществен яд и в този момент се появява човек, който по всичко проличава, че ще сътвори мощен ляв блок. Не познавам Григорова, само че тя ще сгреши, в случай че се опита да овладее Българска социалистическа партия или друга групировка. В момента общественият яд е толкоз огромен, че може да стане доминантен на едни последващи избори. За страдание, България не е подготвена за ляво ръководство, левите сили също не са подготвени, а Ваня Григорова е лява до степен, в която мъчно може да се договаря с човек с такова левичарство. В този смисъл позволявам, че в един миг тя просто ще погълне „ Възраждане “, а евентуално и Българска социалистическа партия. Възможно е и да претърпи някаква смяна във възгледите си “, предвижда тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР