София. Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и председателят

...
София. Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и председателят
Коментари Харесай

Зам.-министър Ваня Колева поздрави участниците в Университетските зимни игри и Зимен университет 2018

София. Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева участваха на откриването на юбилейното 10-о издание на Университетските зимни игри и Зимен университет 2018 в Боровец (11-15 март). Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на спорта .
В събитията вземат участие повече от 300 студенти, представители на спортни и студентски клубове и организации. Организатори са Асоциация за академични спорт „ Академик “ и Националното посланичество на студентските препоръки в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, „ Бороспорт “ АД и хотел „ Рила “.
„ Радвам се да видя толкоз доста младежи, обединени от прелестната концепция да се занимават интензивно със спорт. Спортът носи доста страсти и възпитава качества, които са доста значими за вашето личностно развиване “, съобщи зам.-министър Ваня Колева пред участниците.
Тя изрази признателност към всички преподаватели и треньори, които развиват спортна активност в университетите. „ Убедена съм, че новият Закон за физическото образование и спорта ще даде нов подтик за студентския спорт в България, тъй като дава нови благоприятни условия за финансиране на академични спортни клубове “, уточни Ваня Колева.
Зам.-министърът поздрави уредниците на събитията - Асоциация за академични спорт „ Академик “ и Националното посланичество на студентските препоръки. „ Ние работим сполучливо освен в областта на спорта, само че и в областта на младежта. Благодарение на тях всяка година се организират Университетските зимни игри и Зимен университет 2018 и виждаме, че от ден на ден студенти се занимават със спорт “, сподели Ваня Колева.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пожела на участниците да се състезават по правилата на феърплея. „ Мили другари, пред вас има доста провокации. След време може би някои от вас ще бъдат на кормилото на страната. Затова използвайте всяка минута да се усъвършенствате. Направете по този начин, че всички, които са към вас, да се гордеят с вашите достижения. Аз не се колебая в това “, сподели Цвета Караянчева.
Сред гостите на церемонията по откриването бяха също зам.-министърът на образованието и науката Петър Николов, ръководителят на съвета на ректорите проф. Любен Тотев, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, ръководителят на Асоциация за студентски спорт „ Академик “ доцент Златко Джуров, ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки Яна Вангелова, представители на академичната общественост и държавни институции.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР