София. Водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел

...
София. Водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Мария Габриел: В модерното производство виждаме на практика важността на цифровите умения

София. Водачът на листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Мария Габриел посети водеща компания за произвеждане на железни структури. Тя беседва с управлението на предприятието и служащите за опциите, предоставяни от Европейски Съюз за внедряване на нововъведения, конкурентоспособността и възстановяване на цифровите умения на служащите. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Мария Габриел акцентира, че в модерното произвеждане виждаме на процедура значимостта на цифровите умения. „ Именно това е Европа, която би трябвало да продължим да отстояваме. Да насърчаваме фирмите в България да влагат в цифрови технологии. Поради тази причина съм предложила новата стратегия „ Цифрова Европа “. По нея предвиждаме 2 милиарда евро да бъдат ориентирани за сферата на киберсигурността, 700 милиона от са планувани за образование за високи цифрови умения, а 2,5 милиона евро ще са за развиване на изкуствен интелект. Това е значимо за бизнеса, за стопански напредък и конкурентоспособност посредством потребление и внедряване на цифрови технологии, сподели Мария Габриел.
Тя добави, че за предприятията са значими и цифровите иновационни хъбове, с които те ще могат да тестват нови бизнес хрумвания, да черпят ноу-хау, да оказват помощ на своите чиновници да придобият още умения и квалификации. Тези хъбове ще подкрепят компаниите в цифровата им промяна, добави Мария Габриел.
Управителят на компанията Кирил Благоев разяснява, че повече от 7 години се изпoлзват оптимално опциите, които дава Европа, посредством разнообразни стратегии на съюза ориентирани към модернизацията и конкурентоспособността на бизнеса.
Направените европейски вложения в производството са за към 2.5 млн. евро. Продължават да се търсят способи посредством средства от Европа с помощ към бизнеса, които ще дадат още по-голям подтик на родното произвеждане.
„ Именно тази взаимност е от изключителна огромна помощ за бизнеса и всеки, който твърди противоположното бърка. Основните стратегии са ориентирани към автоматизация на производството, с цел да може то да има по-голяма добавена стойност.
В срещата участваха общински съветници от ГЕРБ, районни кметове, представители на структурата на партията и на Предприемачи ГЕРБ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР