София. Целта на платформата Аз-клиентът“ е чрез способа на помирението

...
София. Целта на платформата Аз-клиентът“ е чрез способа на помирението
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов, КЗП: Целта на платформата „Аз-клиентът“ е да успокои пазара и да намали нелоялните търговски практики

София. Целта на платформата „ Аз-клиентът “ е посредством способа на помиряването да успокои пазара и да понижи нелоялните търговски практики. Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по време на конференция, на която беше показана новата виртуална платформа „ Аз-клиентът “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Платформата е създадена от основателите на приложението „ Аз-кметът “ и е предопределена за продан на информация сред търговци и техните клиенти по потребителски проблеми.
„ Това е нещо доста дейно, което има за цел да помогне на потребителите да споделят по-лесно както с търговците, по този начин и с контролния орган – КЗП. Основната цел е бързо, елементарно и налично всеки жител, който е изпаднал в някаква обстановка на неточно комерсиално съглашение, да насочи своя сигнал първо към търговеца, а в случай че това не помогне, и към контролния орган. Нашата работа е разногласието да бъде позволен по този начин, че всички страни да останат задоволени “, сподели още Маргаритов и изясни, че по този метод ще се понижат нелоялните търговски практики и ще се покаже на търговците, че посредством пътя на помиряването могат да завоюват доста повече клиенти.
„ Надявам се, че тази апликация ще бъде една провокация за по-интензивното потребление на помирителните комисии. Но това не значи, че в случай че налице е нарушаване на разпоредбите, отговорността няма да бъде поета. Напротив, това ще се случи. Но най-стойностното на платформата съгласно мен е, че е безусловно безвъзмездна за жителите и те могат доста ясно и тъкмо да го онагледят случая и надлежно да се даде опция бързо даденият търговец да реагира. А в случай че това не се случи, сигналът ще бъде препратен към КЗП. Нас не ни тормози това, че ще има повече сигнали, подготвени сме да реагираме. Радваме се, че тази платформа ще усъвършенства нашата работа и ще ни помогне да реализираме по-добри резултати “, изясни още той и изрече увереността си, че всичко това ще бъде в огромна помощ на потребителите.
Ръководителят на плана Йонко Лазаров изясни, че трите основни думи на платформата „ Аз-клиентът “ са връзка, надзор и иновация. „ Искам да уточня, че тя не е за хейт, а тъкмо противоположното. Идеята е ние като консуматори във всеки един миг да можем да подадем сигнал за комерсиалния обект, а по-късно и той по доста елементарен метод да може да влезе по отношение на клиента. Ако това не се случи, ще се намеси контролният орган – КЗП “, сподели Лазаров.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР