София се утвърди като дигитална столица на новите пазари, каза

...
София се утвърди като дигитална столица на новите пазари, каза
Коментари Харесай

Фандъкова: София се утвърди като дигитална столица на новите пазари

София се утвърди като цифрова столица на новите пазари, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на Webit.Festival в НДК.

По думите ѝ този фестивал се е утвърдил като събитието, което събира в българската столица откриватели, бизнесмени, вложители и доста компании в цифровия бранш от целия свят.

"София е сполучлив град и в никакъв случай не съм била по-уверена в това, тъй като съм на тази сцена и виждам силата, волята и мотивацията да бъдете най-хубавите и да извършите най-хубавото ", съобщи Йорданка Фандъкова, цитираха от Българска телеграфна агенция.

Според нея София е посочила, че е дом на една дейна международна общественост, чийто хрумвания и сила движат целия свят напред.

Кметът на София означи, че за развиването на нововъведенията, общината се е фокусирала върху три значими задания. Това са мощната стопанска система, подобряването на инфраструктурата и най-важната е да се развият уменията за новата цифрова дигитална действителност.

Фандъкова има вяра, че през днешния ден София е по-конкурентна в привличане на задгранични вложения. Голяма част от тях са ориентирани към високотехнологични производства и действия с висока добавена стойност, уточни Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР