София. Създаването на нов туристически информационен център в Китайската народна

...
София. Създаването на нов туристически информационен център в Китайската народна
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова: Планираме създаването на нов туристически информационен център в Китай

София. Създаването на нов туристически информативен център в Китайската национална република (КНР) беше разисквано на работна среща сред министъра на туризма Николина Ангелкова и делегация от китайската провинция Хънан, водена от Су Фугун, ръководител на туристическата ѝ асоциация. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Предвижда се третият информативен център да се открие още идната година в 9-милионния град Джънджоу. На срещата бе и проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на Университета за национално и международно стопанство (УНСС).
„ Работим интензивно и по основаването на център в Пекин, който ще бъде вторият, откакто през септември беше открит подобен във финансовата столица Шанхай “, съобщи министърът на туризма. Тя поддържа потребността от усилване на двустранните връзки в областта на туризма с последните статистически данни за туристите в двете страни.
„ Само през първите 10 месеца на тази година посрещнахме над 24 000 туристи от Китай. Отчетохме растеж от 44,5% в съпоставяне със същия интервал на 2016 година Положителни са и данните за пътуванията на българи към Китай. В интервала януари-октомври 2017 година те са се нараснали с над 12% “, съобщи министър Ангелкова пред гостите си.
Друга тематика на диалог беше опцията за разкриване на въздушна линия сред София и китайската провинция Хънан. „ Годишно единствено от тази провинция изпращаме над 3 млн. туристи, които пътуват по целия свят “, сподели Су Фугун.
Обсъдена беше и подготовката на туристически конгрес на високо ниво сред България и Китай, който ще се организира в Пекин напролет на 2018 година Събитието ще бъде по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. По този метод ще се подчертава върху европейската самодейност „ ЕС-Китай 2018 - година, отдадена на туризма “. Представителите на делегацията приветстваха самодейността и показаха подготвеност да спомагат за организирането й.
„ Китай е измежду предпочитаните пазари за нас. По тази причина Министерството на туризма е поело самодейността да се основат общи туристически артикули за КНР със Сърбия и Гърция “, съобщи министър Ангелкова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР