София. Резултатите от дистанционното измерване на емисиите на автомобилите в

...
София. Резултатите от дистанционното измерване на емисиите на автомобилите в
Коментари Харесай

София: Резултатите от дистанционното измерване на емисиите на автомобилите в столицата ще бъдат представени на пресконференция на 12 октомври

София. Резултатите от отдалеченото премерване на излъчванията на колите в столицата ще бъдат показани в границите на конференцията за качеството на въздуха – SOFAIR на 12 октомври. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . На конференцията, която ще стартира в 9.30 часа, госпожа Жозефина де ла Фуенте от RSLab ще показа резултатите от отдалеченото премерване на излъчванията на колите, което се организира в София сред 5 и 15 септември. През тези две седмици камерите за отдалечено отчитане смениха четири разнообразни местоположения, които в началото се пазеха в загадка, само че заради огромния интерес, по-късно бяха оповестени на страницата на Зелена София във Фейсбук. Още сега на прекосяване, водачите имаха опция да получат информация за равнището на техните излъчвания под формата на ухилен или навъсен емотикон, който се изобразяваше на особено инсталиран екран, настрана от пътното платно.
За 14 дни екипът на испанската компания съумя да засече излъчванията на над 20 000 транспортни средства и в границите на конференцията, обработените резултати от измерването в София ще бъдат съпоставени с тези от Мадрид и Барселона, а госпожа Фуенте ще опише за техните бъдещи планове и за другите благоприятни условия за приложение на технологията.
На събитието ще участват кметът на София Йорданка Фандъкова, Министърът на околната среда и водите Нено Димов и Джордж Кремлис от Генерална дирекция " Околна среда " на Европейска комисия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР