САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Администрацията на губернатора на Калифорния Гавин

...
САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Администрацията на губернатора на Калифорния Гавин
Коментари Харесай

Водният тунел в Калифорния ще струва 20 милиарда долара. Държавни служители казват, че ползите си заслужават

САКРАМЕНТО, Калифорния (AP) — Администрацията на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм сподели в четвъртък, че в този момент ще коства повече от 20 милиарда $ за построяването на великански тунел, целящ да улови повече вода, когато дъждове и съхраняването му, с цел да се приготви по-добре за по-продължителни суши, породени от изменението на климата.

Щатските регулатори се пробват да изградят някаква версия на система от водни тунели от десетилетия. Най-новата форма, поддържана от губернатора от Демократическата партия, е индивидуален великански тунел, надолу от два тунела, препоръчани от неговия предходник Джери Браун. Администрацията на Нюсъм споделя, че щатът може да улови повече вода от река Сакраменто по време на огромни стихии и да я изпрати на юг за предпазване.

Последната оценка на разноските, която пристигна през 2020 година, сложи цената на един план за тунел на 16 милиарда $. Новият разбор споделя, че тунелът ще коства 20,1 милиарда $, нарастване, което те отдават съвсем напълно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР