София. Разговорите, които утре ще проведем с Има такъв народ“,

...
София. Разговорите, които утре ще проведем с Има такъв народ“,
Коментари Харесай

Ирена Анастасова, БСП: В действията си винаги слагаме интересите на страната и в случая тези интереси са да има редовно правителство

София. Разговорите, които на следващия ден ще проведем с „ ИТН “, са разследване от вчерашното съвещание на Националния съвет, на което беше подкрепено напъните ни и общите договорености, които сме достигнали досега. Но в политическата декларация на „ ИТН “, която беше прочетена в пленарната зала, ние виждаме, че има няколко пункта от нашата предизборна стратегия, на които ние доста държим, а те липсват. Ние сме наясно, че при срещата на стратегиите на 4 партийни субекта, няма по какъв начин да бъде отразено всичко, само че особено за тези въпроси, за които считаме, че би трябвало да проведем втори диалог, са доста значими. Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в ефира на bTV, оповестиха от пресцентъра на партията .
По думите й се отнася за въпроси най-вече в областта на междинното обучение, защото в политическата декларация на Има Такъв Народ няма нищо за него, а там проблемите са доста съществени. „ Иначе нямаме съвсем никакъв разнобой в тематиките правораздаване, правосъдна промяна, тематиките за обществените политики “, добави тя.

Като част от експертния екип, който договаря на тематика образованието и на която среща участва претендентът за министър председател Пламен Николов, Ирена Анастасова съобщи: „ Екипът на „ ИТН “ ни направи доста положително усещане. Това са хора, които познават в елементи проблемите в системата на образованието, тъкмо поради това ще създадем изпитание още веднъж да преговаряме “, сподели още тя. По думите й, в случай че се уточнят тези неща на утрешната среща, ще бъде регистрирано пред Националния съвет и ще се вземе окончателното решение.

На въпроса би трябвало ли да има безусловно документално съглашение сред партиите, зам.-председателят на Българска социалистическа партия отговори: „ В решението на Националния съвет не попада документално съглашение, само че несъмнено, бихме желали да е по този начин. Ще беседваме още веднъж с Има Такъв Народ, само че ние оценяваме, че в случай че има такова сред нас, сходно двустранно би трябвало да има сред всички субекти. Бихме желали да има такова съглашение, ще поставим старания, само че това не е непреодолимо обстоятелсто “, изясни тя.
По отношение на заявката на Има Такъв Народ по отношение на Еврозоната, в което се споделя, че би трябвало да се забави процеса на промяна на левовете с евро, защото първо би трябвало да се увеличи стандартът на живот, тя означи, че то съответствува с позицията на Българска социалистическа партия. „ Трябва да има шоково повдигане на приходите, преди да влезем в Еврозоната “, посочи тя.

„ Ако няма държавно управление на „ ИТН “, шансът изобщо да има държавно управление е най-малък. Това значи, че страната отива към втори предварителни избори, а в това време към този момент навлизаме в четвъртата корона рецесия, виждате какво се случва с бюджета, който е обновен, няма пари за медиците на първа линия. Какво ще се случи с бюджета на всяко семейство? Увеличават се цените на тока, на газта, следва нарастване на водата. И в цялата тази конюнктура в страната да се организират още едни избори... “ - по този начин разяснява настоящата политическа конюнктура Ирена Анастасова като добави: „ Българската социалистическа партия преди да е партия, и преди да е социалистическа, е българска. Ние постоянно в дейностите си слагаме ползите на страната и в тази ситуация тези ползи са да има постоянно държавно управление “.

Тя уточни, че претекстовете на Българска социалистическа партия служебното държавно управление да стане постоянно, в случай че третият мандат бъде връчен на левицата, са следните: „ Действията на този кабинет се утвърждават от болшинството български жители. За дребното време, в което работи служебното държавно управление, то задвижи нещата напред по доста от въпросите, които ние бидейки съпротива в 44-ото Народно събрание сме поставяли “. По думите на Ирена Анастасова третият претекст е, че в случай че президентът връчи третия мандат на Българска социалистическа партия, това ще бъде парламентарна група с 36 народни представители.

Според Ирена Анастасова „ ИТН “ са откровени в това, че желаят да върнат държавните каузи в страната. „ За тези години ръководещите от ГЕРБ трансфораха Народното събрание в гумен щемпел на решенията на държавното управление. Затова е по-важно политиките, които ще извършват министрите, които и да са те, а политиките би трябвало да се образуват в Народното събрание “, приключи зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР