София. Правителството предлага промени в Закона за интеграция на хората

...
София. Правителството предлага промени в Закона за интеграция на хората
Коментари Харесай

Законодателни промени подобряват регулацията на изискванията за социална интеграция на хората с увреждания

София. Правителството предлага промени в Закона за интеграция на хората с увреждания и утвърди промени в правилника за неговото използване. Целта е да бъде понижен броят на изискваните от жителите документи и да се обезпечи по-добро контролиране на условията за обществена интеграция на хората с увреждания и практикуване на техните права. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.
Промените в закона сплотяват в една три от декларациите за издаване на удостоверения за регистрация на лицата, осъществяващи активност по даване на помощни средства, съоръжения и уреди за хора с увреждания и медицински произведения, посочени в описите по член 35г, алинея 1 от ЗИХУ. Необходимата информация от Национална база данни „ Население “, Търговския указател и Националната организация по приходите ще бъде събирана служебно, като в следствие понижават и изискуемите все още документи от заявителите.
Промените в правилника за използване на ЗИХУ дават опция да се обединят административни услуги, а точно отпущането на спомагателната парична помощ за пътни разноски в страната за разработване, покупка или ремонт на помощни средства, съоръжения и уреди и/или медицински произведения с отпущането на целеви помощи за покупка и ремонт на помощни средства, съоръжения и уреди и/или медицински произведения.
Изменя се също заявление-декларацията, която сплотява настояването за осъществяване на обществена оценка и разпределяне на месечна добавка за обществена интеграция.
Срокът за правене на обществен отчет се понижава от 30 на 20 дни.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР