София. ПГ на БСП за България“ внесе искане за предоставяне

...
София. ПГ на БСП за България“ внесе искане за предоставяне
Коментари Харесай

ПГ на „БСП за България“ внесе искане за предоставяне на договора между АПИ и „Автомагистрали“ за строителство на „Хемус“

София. ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ внесе искане за даване на контракта сред АПИ и „ Автомагистрали “ за строителство на „ Хемус “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Искането бе импортирано в Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) от представителя на парламентарната група Елена Йончева, зам.-председателите на ПГ Георги Свиленски и Христо Проданов и народни представители.
Агенция „ Фокус “ напомня: Това не е първото искане на Българска социалистическа партия към Пътната организация. На 6 ноември Българска социалистическа партия настоя за самостоятелна техническа експертиза на автомагистрали и пътища. Искането бе импортирано в Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) от представителя на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Елена Йончева, заместник-председателите на парламентарната група Христо Проданов, Крум Зарков, Георги Свиленски и депутати. От опозицията настояха да се направи самостоятелна техническа експертиза на автомагистралите „ Тракия “, „ Хемус “, „ Струма “ и „ Марица “, както и на пътя Видин – Кула и околовръстният път на София. Идеята на Българска социалистическа партия бе експертизата да бъде в самостоятелна лаборатория в Европа, като партията пое уговорката да не ангажира държавния бюджет и да обезпечи финансирането на инспекцията. На 14 ноември Българска социалистическа партия внесе за повторно искане в Агенция „ Пътна инфраструктура “ за самостоятелна инспекция на автомагистралите в страната. Тогава водачът на партията Корнелия Нинова изясни, че дейностите им идват в отговор на Камарата на строителите, които настояха за оставките на четиримата депутати от левицата, внесли първото искане. От АПИ изпратиха отговор до народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ на 4 декември. В него се показва, че Агенцията е анализирала нормативната база, определяща осъществяването на експертиза и изпитвания на пътната настилка, и е открито, че написаните процедури в нормативните актове се отнасят за стадия на строителство на пътната инфраструктура, а след въвеждането на обектите в употреба не е очакван ред, по който да бъдат изпълнявани проучвания на към този момент готовите пътни обекти. В отговора си АПИ предложи на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ да излъчи работна група от пътни специалисти, с която представителите на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да потърсят разновидности за експертни и механически решения, съответстващи на законовите рамки, подписаните контракти за безплатна финансова помощ и на интернационалния опит.
Деница КИТАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР