София. Партньорството между конституционните съдилища на България и на Република

...
София. Партньорството между конституционните съдилища на България и на Република
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев прие делегация от Конституционния съд на Република Македония

София. Партньорството сред конституционните съдилища на България и на Република Македония е значима стъпка за развиването на двустранните връзки в духа на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред двете страни. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с делегация от Конституционния съд (КС) на Република Македония, ръководена от ръководителя - Никола Ивановски, оповестиха от прессекретариата на президента . Държавният глава уточни, че с подписването на контракта за добросъседство България и Република Македония са дали образец на всички страни от района по какъв начин проблемите могат да бъдат преодолявани в името на разговора и разбирателството, а съдействието сред конституционните съдилища на двете страни дава своя принос. „ Важно е да покажем, че този контракт работи и да се водим от духа му “, съобщи Румен Радев.
„ Конституционният съд е поръчител за върховенството на закона, а това е измежду най-важните условия за участие в Европейския съюз “, съобщи президентът. Президентът уточни, че конституционните съдилища могат да си сътрудничат ползотворно и да обменят опит поради редица сходства. Румен Радев прикани и мултидисциплинарните комисии на двете страни, които се занимават с решаването на откритите въпроси сред България и Република Македония, да получат нужната поддръжка в работата си.
Председателят Никола Ивановски срещна президента Румен Радев с работата, компетенциите и пълномощията на Конституционен съд на Република Македония. Той благодари за всестранната поддръжка на България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз и изключително във връзка с евроатлантическата вероятност пред западната ни съседка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР