София отново ще бъде домакин на турнир от категория АТР

...
София отново ще бъде домакин на турнир от категория АТР
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО ОТ ATP: София приема турнира през ноември

София още веднъж ще бъде хазаин на шампионат от категория АТР 250, потвърдиха от АТР. Българската столица получава едногодишен лиценз за образуване на надпреварата, което преди година бе извоювано от Марк-Андреа Хюслер (Швейцария).

По проект София трябваше да остане без влиятелния конгрес, само че поради войната в Тел Авив Арена София въпреки всичко ще отвори още веднъж порти за почитателите на тениса. Както към този момент стана ясно, родната кандидатура е била предпочетена пред тази на испанския град Хихон. Турнирът ще се организира сред 5 и 11 ноември.

Той ще бъде проведен от Българската федерация по тенис и ще бъде с награден фонд 562 815 евро. В същата седмица ще се състои и шампионат в Метц от същата категория. Към момента към момента не е известно кои тенисисти ще играят в София. Това ще стане ясно в петък. До тогава е срокът за подаване на поръчки.

Преди година Марк-Андреа Хюслер победи на Sofia Open. На финала първата ракета на Швейцария се наложи с 2:0 сета над петия подложен Холгер Руне (Дания), в обособените елементи 6:4, 7:6 (8). Срещата продължи 1:41 часа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР