София. Никога не е поставян въпросът да се прекратява университетският

...
София. Никога не е поставян въпросът да се прекратява университетският
Коментари Харесай

Министър Стойчо Кацаров: Никога не е поставян въпросът да се прекратява университетският характер на болница „Лозенец“

София. Никога не е поставян въпросът да се приключва университетският темперамент на болница „ Лозенец “. Това сподели на конференция министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Гледах сутринта няколко сътрудници, които бяха излезли пред болница „ Лозенец “ и показаха опасения за това какво ще се случи с болница „ Лозенец “. Според тях не е добре тя да се трансформира в детска болница и показаха опасения, че тя ще изгуби университетския си темперамент. Искам доста ясно да заявя, че нашата идея е първо болничното заведение да резервира многопрофилния си темперамент. Важно е да има както деца, по този начин и възрастни пациенти. Никога не е поставян въпросът да се приключва университетският темперамент на новата болница. Аз персонално дадох уверения на ректора на СУ, че нашата цел не е да премахнем обучителния развой в тази болница, а да го надградим. Те ще имат опция да образоват студентите си по доста повече специалности “, уточни Кацаров.

„ Следващият въпрос, който се слага, в по отношение на това, че в „ Лозенец “ се правят трансплантации. Винаги сме подкрепяли програмата на болничното заведение и считаме, че осъществяването на трансплантации, изключително на деца, освен не опонира на концепцията да се слеят лечебните заведения, а то е в поддръжка на тази концепция. Ние държим на това тя да продължи да се развива като подобен център. Трансплантациите на деца са ахилесовата ни пета “, съобщи той.

„ Предложението, което вършим, по никакъв метод не е в ущърб на нито едно от лечебните заведения. То е в интерес на първо място на децата и ще даде смисъл на съществуването на болница „ Лозенец “. Привличането на деца и развиването на протонен център, построяването на нова инфраструктура, ще бъде най-вероятно най-големият медицински обучителен център в страната, това е вероятност на „ Лозенец “. Поканихме сътрудниците от болница „ Лозенец “ да дойдат и да им покажем по какъв начин стоят нещата. Притесненията им са безусловно голословни “, добави Кацаров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР