София. Народните представители от ПГ на БСП за България“ Георги

...
София. Народните представители от ПГ на БСП за България“ Георги
Коментари Харесай

Георги Гьоков, БСП: Държавата трябва да осигури заетост на хората в неравностойно положение

София. Народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Гьоков и Васил Антонов организираха работна среща с Председателя на Националния съюз на трудово-производителни кооперации Стилиян Баласопулов и Георги Георгиев - основен специалист Пазарна политика. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Срещата бе част от диалозите по „ Визия за България ”, които левицата стартира в цялата страна и разисквания Законопроект за предприятията на обществената и солидарна стопанска система. Участниците в срещата се сплотиха към мнението, че измежду акцентите в обществената политика на страната би трябвало да е обезпечаването на претовареност на хората в неравностойно състояние. „ Кооперациите би трябвало да бъдат подкрепяни и законодателно, тъй като от време на време те са единствената опция за решение на проблемите на хората, най-много в дребните обитаеми места – и за работа, и за услуги “, сподели националният представител и зам.-председател на Комисията по труда, обществената и демографската политика Георги Гьоков. Той напомни, че концепцията за ТПК се заражда скоро, откакто поражда актуалната пазарна стопанска система и от този момент те неотменно се свързват с търсенето на по-добри, обективни и по-достойни трудови връзки сред хората. „ Те са опция на останалата стопанска организация и като такава, въпросът за тяхната употреба в действителния стопански живот е бил главен за обществото ни “, сподели още Гьоков.
Народният представител Васил Антонов съобщи, че развиването на ТПК и кооперативното придвижване може да заеме главно място във „ Визия за България “. „ Новият метод в усилване социално-икономическата роля на страната е основаване на нов вид предприятия – със „ социално-икономическа цел “, сподели още Антонов.
На срещата бе разискван и най-сетне импортирания от Министерския съвет Законопроект за предприятията на обществената и солидарна стопанска система. Народните представители от Българска социалистическа партия бяха безапелационни, че нуждата от основаване на подобен закон, който да регламентира обществената стопанска система и нейните субекти, е безспорна. Те прибавиха, че обществените предприятия са основен детайл от европейския обществен модел и носят забележителен принос на обществото. „ Те би трябвало да се регламентират, основават, поддържат и предизвикват, с цел да може след това техният капацитет да се употребява за напредък и потенциал за основаване на обществена стойност “, безапелационни бяха народните представители. И двете страни показаха отчаяние, че макар голямото забавяне, законът не отразява в задоволително условията на европейското законодателство и в този си тип ще е неупотребим и неработещ. Георги Гьоков се ангажира, че ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ деликатно ще подходи при разискване на законопроекта на първо гласоподаване, а сред двете гласувания ще направи съществени оферти, които да го създадат работещ и потребен. „ Този законопроект не може да се движи отвън цялостната идея за обществената стопанска система и не трябва да се разисква настрана от други обещани от държавното управление законопроекти – Законопроекта за хората с увреждания и Законопроекта за обществените услуги и даже с окончателния вид на концепцията на държавното управление за Трудово лекарската експертиза “, безапелационен бе Георги Гьоков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР