София. Мисията на будителите са образованите граждани, а те са

...
София. Мисията на будителите са образованите граждани, а те са
Коментари Харесай

Калоян Паргов в 136-о ОУ: Мисията на будителите са образованите граждани, които са бъдещето на България

София. Мисията на будителите са образованите жители, а те са бъдещето на България. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов, който участва дружно с вицепрезидента Илияна Йотова на тържеството на 136-о Основно учебно заведение „ Любен Каравелов “ за Деня на националните будители – 1-и ноември, оповестиха от пресцентъра на градската конструкция на партията . По мотив празника той подари на учебната библиотека и книги на бележити български автори-будители, измежду които Христо Ботев, Пейо Яворов, Добри Чинтулов и други.
„ Това е едно от дребното учебни заведения на територията на София, в които има доминиращ ромски етнос измежду учениците – 97%, разяснява Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие в Столична община. - Направи ми доста мощно усещане верният български език, който приказват децата. Няма по какъв начин да не се просълзи човек, когато чуе „ Аз съм българче “ и „ Хубава си моя горо “ в осъществяване на дребни дечица, които толкоз доста се вълнуват, до момента в който рецитират и пеят. Няма по какъв начин човек да не се почувства горделив в такава конюнктура. Това е пътят, по който би трябвало да вървим, с цел да възпитаваме образовани жители. Само по този метод ще спрем отрицателните трендове от последните години. Най-новите статистики демонстрират, че едвам 50% от българското население е образовано. Това е повече от обезпокоителен факт. Преди 20-30 години този % беше 97. Образованата нация би трябвало да бъде обща цел на партиите, без значение в коя част на политическото пространство се намират “.
Калоян Паргов уточни също, че образованието е главен детайл от битката със оправянето с казуса с демографията в България. „ За голямо страдание „ Евростат “ подреди София на последно място от всички столици в Европа по равнище на просветителна и учебна инфраструктура, напомни той. - А в последните 10 години образованието е безспорен приоритет на Столична община и на кмета Йорданка Фандъкова, която с изключение на всичко друго, е и представител на учителската колегия. Очевидно през тези 10 години свършеното от ръководещите в Следствен отдел към окръжна прокуратура в областта на образованието по никакъв начин не е задоволително. Нужни са старания и вложения за възстановяване освен на учебната среда и условия, само че и във връзка с качеството на образователния развой “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР