София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018

...
София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018
Коментари Харесай

Валидираха марка за първото ни ротационно председателство на Съвета на ЕС

София. Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски валидираха в Деня на националните будители специфична пощенска марка „ Първо Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз “.
По време на церемонията министър Павлова съобщи, че българското маркоиздаване се е трансформирало в традиция. Тя отбелязва значимите български събития и персони, които остават в хрониката на историята. „ Много се веселя, че и Българското председателство влиза като значима част от актуалната история на България и на него към този момент има отдадена пощенска марка “, разяснява министър Павлова. Тя персонално благодари на министър Московски, на целия екип на министерство и на всички, с които дружно са работили за това Българското председателство да има своя пощенска марка.
Лиляна Павлова благодари на художника Тодор Ангелиев, основателят на логото и визуализацията на марката за Българското председателство. По думите й марката съчетава трите най-важни български признака - кирилицата, шевицата и българският трикольор, с които се гордеем. „ Вярвам, че посредством тях ще представим България по запаметяващ се и заслужен метод “, сподели още министър Павлова.
Тиражът на пощенската марка е 62 000 броя и тя ще е част от формалните дарове, които България ще даде на гостите на председателството. Министър Лиляна Павлова добави, че марката има своята колекционерска стойност, която с годините ще се покачва и през 2031 година, когато България ще поеме своето второ председателство, ще се издаде и втора. Тя съобщи, че в ерата на цифровата връзка и IT-технологиите, в издаването на марка има нещо сантиментално, прочувствено, тъй като всеки би се зарадвал да получи картичка с пощенска марка, освен цифрова. „ Затова формалната преписка, която ще водим по време на Българското председателство и на хартия, също ще бъде изпращана със специфичната пощенска марка “, сподели още министър Павлова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР