С прецедент започна днешната сесия на пловдивския общински съвет. По

...
</TD
>С прецедент започна днешната сесия на пловдивския общински съвет. По
Коментари Харесай

Прецедент: Сесията започна без химн

С казус стартира днешната сесия на пловдивския общински съвет. По одобрена от години традиция при започване на всяко съвещание звучат химните на България, Европейския съюз и Пловдив. Днес обаче ръководителят промени реда и сесията стартира непосредствено. Химните ще звучат по-късно, когато футболистите от Ботев ще донесат в залата Купата на България, която завоюваха в дуел с Лудогорец нощес, предава Plovdiv24.bg .

Общинските съветници уважиха с 1-минутно безмълвие паметта на ген., ръководител на Общински съвет - Пловдив мандат 2007 година, който умря по Великден.

Едно от значимите оферти е смяната в бюджета на общината. За ремонта на постройката на Хуманитарна гимназия, стартират през предишното лято, са планувани 600 000 лв.. Район " Централен " разполага с още 900 000 лв. от Министерството на културата, което значи, че със сумата от общо 1,5 млн. лв. през лятната почивка може да стартира вторият стадий – замяна на покривната структура. 

Средства се дават също по този начин за консултански услуги на транспортна компания " Екобус " /31 815лева/, присъединение към EVN на спортния комплекс и зала на ЕГ " Иван Вазов " и " Пловдив " /общо 36 000 лева/, ремонт на пантоните на Гребния канал за Световното по кану каяк /40 000 лева/, за довеждане докрай на ул. " Георги Странски " /1 150 270 лева/.

Друга значима точка е смяна на разписанията по маршрутите № 1, 6, 11,12, 20 и 25. Последните и първите курсове на автобусите ще бъдат съкратени поради дефицит на водачи и пасажери, в случай че съветниците одобрят предлагането.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР